Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) "Un cap de setmana fora, amb els companys de feina, però sense les tensions i els nervis del dia a dia a l'escola afavoreixen la distensió, el compartir i el poder fer caliu". D'aquesta necessitat d'habilitar espais informals fora de l'escola neix la Trobada Recés de la Família Lasal·liana que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Sant Martí Sesgueioles.

Una aturada en el curs que els germans de La Salle ofereixen als professors de les seves escoles i que fan coincidir al voltant de la Quaresma, i on els esposos, dones i, inclús, fills són convidats a trobar-se, fer convivència, reflexionar i compartir plegats.

Josep Canal, lasal·lià i responsable de la trobada, creu que ser professor d'una escola de La Salle implica està obert i sensibilitzat amb el carisma lasal·lià i per promoure aquest coneixement del carisma calen espais on viure'l: "Ens agrada que els nostres professors tinguin espais per créixer espiritualment i personalment, per poder compartir, per fer caliu, per veure que l'estil que respira un professor també hi ha un altre que ho viu i ho sent. Dins del col·lectiu de professors de les nostres escoles hi ha gent molt àmplia, per tant hem de crear espais perquè puguin anar creixent".

L'harmonia lasal·liana, acollidora i integradora

Espais com la Trobada Recés a Sant Martí que girava en torn al lema del curs a les escoles Som harmonia de colors. Un lema que intenta treballar els valors de la convivència, la tolerància, el respecte per l'altra, l'equilibri i l'harmonia. Uns valors que dissabte matí s'han treballat a partir de les nou tipologies de l'enneagrama, que han ajudat a "pensar com transportar aquest tarannà i diàleg al nostre treball educatiu del dia a dia".

També els 70 participants han pogut gaudir de la tranquil·litat de l'entorn, ja que la tarda "queda pel silenci, sense cap activitat organitzada, afavorint que la gent pugui passejar pel jardí d'una manera més tranqui-la, pausada, tenint un document per anar treballant però d'una manera molt lliure", explica Canal.

I com dur aquesta harmonia de colors a la nostra vida, a la rutina i a l'escola? "el matí del diumenge ha estat per veure com en l’harmonia lasal·liana tots som acollits i integrats". Ho han fet a partir de tres testimonis: el de l’Elisabet i en 'Musta', un matrimoni entre un musulmà i una cristiana, "on l’amor entre dues persones és símbol d’un Déu únic, potser amb noms diferents, que ens estima"; el testimoni de l’Agrupament Escolta i Guia Coll-formic, que ofereix "una interessant resposta a l’educació en el lleure, en un barri de Vic amb un alt índex d’immigració i on la integració, el coneixement de la cultura i tradicions dels companys és un punt important en el seu projecte educatiu"; i el testimoni de la Fàtima, alumne, mestra i mare d’un centre lasal·lià on sempre s’ha sentit acollida i respectada. Els tres testimonis coincidien en experimentar "com Déu és present en les nostres vides i ens convida a tots a fer un món millor, des del nostre petit i senzill entorn".

Fotografies: La Salle

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.