Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Laura Mor –CR) La Companyia de Jesús segueix fent passes per enfortir un sector social a Catalunya exposat a reptes cada vegada més complexos. Segons Salvador Busquets, coordinador les entitats socials dels Jesuïtes a Catalunya, l'aposta s'emmarca en el procés d'integració que viu l'orde i que posa de relleu la importància del sector i, també, de la Plataforma Apostòlica Local, que és l'espai de missió compartida entre jesuïtes i laics al nostre país.

L'estratègia de reforçar el sector social –que té com a prioritat migracions, infància en risc o cooperació– s'ha concretat en diverses activitats per a voluntaris i treballadors de Cristianisme i Justícia, la Fundació Migra Studium, la Fundació La Salut Alta, el Centre Sant Jaume, Arrels Lleida, Arrels Barcelona i la Fundació la Vinya.

“Hem de posar la persona en el centre de l'acció”

En una primera formació, el director de l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac de la Companyia de les Filles de la Caritat, Eduard Sala, va convidar als equips de les entitats socials dels jesuïtes a “reenamorar-se d'allò que dóna sentit al que fem”.

En aquest vídeo, tant Eduard Sala com Salvador Busquets parlen de la necessitat de compartir la missió i fer una parada en el camí. Busquets apunta com a repte el fet “d'assumir reptes més complexos amb la mateixa gent que som”. I Sala assenyala l'actitud dels que acompanyen persones en risc d'exclusió social com a element clau del servei.

Els mateixos voluntaris i treballadors han coincidit recentment a Lleida per a conèixer de primera mà el projecte Arrels i tenen previst fer-ho amb la resta de serveis.

Segons explica Salvador Busquets, el sector social treballa al voltant de dos documents rellevants, que parlen d'una manera de fer compartida per les entitats vinculades a la Companyia de Jesús: "Qué talantes, qué cultura y qué fe para la transformación social" i "Rasgos de Identidad y Misión de las obras del sector social.

En la trobada a Bellvitge també hi va ser present el coordinador de la xarxa d'infància en risc dels Jesuïtes d'Espanya, Joaquín Solà. A partir del proper 21 de juny, les actuals cinc províncies en què s'estructura la companyia de Jesús a l'Estat –Aragó, Bètica, Castella, Loiola i Tarraconense– quedaran integrades en la província Espanya.

[Fotografies: Grau Ussetti, Centre Sant Jaume]