Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) Amb 400 corredors inscrits i havent de tancar les inscripcions abans d’hora, la 1ª Cursa Solidària, organitzada per la delegació de l’ONG VOLS de Sant Boi de Llobregat i Salesians arran de la celebració del cinquantenari de l’Obra Salesiana de Sant Boi, va ser un èxit rotund.

Els diners recollits de les inscripcions a la Cursa aniran destinats a un projecte dels salesians a Paraguai, concretament a la zona d’Asunción, per tal d’adquirir materials esportius per a l’Oratori Don Bosco, en el qual participen joves molt vulnerables. També es va recollir una quantitat important d’aliments que s’han enviat al Banc d’Aliments.

La cursa, celebrada aquest diumenge, ha comptat amb la participació de més de 70 voluntaris que han col·laborat en l’organització del recorregut, tant fora com dins l’Escola. Els voluntaris han preparat el gran dia organitzant els dorsals, la recollida d’aliments, els detalls per als corredors, col·locant les tanques... I tot això en un clima d’entusiasme i, cert nerviosisme per tal que tot sortís bé. El sol i el bon temps van acompanyar la jornada.

Un recorregut per a cada edat

A un quart de deu s'ha donat el tret de sortida als adults que han fet un recorregut de 3Km pels voltants de l’escola. Aquest mateix recorregut l'han fet els gairebé 200 juvenils, donant dues voltes des de la porta de l’escola fins a la meta. La seva cursa ha estat especialment emocionant pel gran nombre de nois i noies joves corrent junts pel seu barri i arribant a la meta amb cara de cansats però satisfets. Un gran inflable al centre del pati els donava la benvinguda al final de la carrera.

Cap a les dotze del migdia, els alevins han corregut 500 metres donant dues voltes als camps de futbol, mentre que els infantils corrien o bé caminaven tot donant-ne només una. Alguns dels més petits hi anaven acompanyats dels seus pares i mares amb cotxet inclòs.

Diverses personalitats de l’ajuntament, de l’escola i de l’ONG s'han encarregat de fer el lliurament de premis. Els guanyadors i guanyadores de cada categoria han rebut una medalla i un llibre, enmig els aplaudiments entusiastes dels assistents.

L’AMPA de l’escola ha organitzat també una parada de venda d’entrepans i begudes -molt ben acollida en un dia tan calorós- juntament amb la venda de les samarretes del cinquantenari.

Amb aquesta cursa s'ha volgut contribuït a educar en la solidaritat i l’alegria a través de l’esport.

Fotografia: Salesians