Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(CR) El 15 d’abril la Basílica de la Sagrada Família acollirà un concert de la Passió segons Sant Mateu composta pel Metropolita Hilarion de Volokolamsk, cap del Departament de Relacions Exteriors del Patriarcat de Moscou de l’Església ortodoxa russa. Aquest gest ecumènic continua la relació d’aquest alt representat de l’Església russa després que el 2010 va rebre el doctorat Honoris Causa a la Facultat de Teologia de Catalunya. Convidat pel cardenal Lluís Martínez Sistach, el metropolita Hilarion també assistirà al concert.

L’oratori per a solistes, cor i orquestra l’interpretarà l’Orquestra Nacional Russa i el Cor Sinodal de Moscou. L’obra s’inspira en la Passió segons Sant Mateu de Bach i fusiona la interpretació que fa el metropolita Hilarion del seu llenguatge musical amb la música homofònica característica del culte ortodox.

L’adaptació s’ha fet per ser representada a la Basílica de la Sagrada Família i l’actor Lluís Soler intercalarà la lectura dels Evangelis dels textos corresponents als fragments musicals que s’interpreten.

El metropolita Hilarion, originari de Moscou, és teòleg, historiador i compositor. L’any 2001 va ser nomenat bisbe de la diòcesi de Sourozh al Regne Unit, i poc després el van traslladar i nomenar cap de la representació de l’Església ortodoxa russa davant les institucions europees a Brussel·les. El 2003 el van nomenar bisbe de Viena i Àustria, i el 2009, bisbe de Volokolamsk, vicari de Sa Santedat el Patriarca de Moscou i de Totes les Rússies, president del Departament de l’Església de Relacions Exteriors i és membre permanent del Sant Sínode. També el 2009 va ser nomenat arquebisbe pel patriarca Ciril, i el 2010 van elevar el seu rang a metropolita.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.