Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CCAPAC) Il·lusió, ganes de “reivindicar-se”, humor i treball. El col•legi Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi de Barcelona va acollir el passat diumenge la cinquena Trobada Familiar de l’Escola Cristiana (FestAMPA), que, organitzada per la Confederació Cristiana d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC), aplega totes les AMPEs vinculades a l’escoles cristianes del país.

La diada, que es va iniciar amb una Eucaristia presidida per l'arquebisbe Lluís Martínez Sistach, Cardenal Arquebisbe de Barcelona, va incloure experiències de bones pràctiques desenvolupades per AMPEs, com ara Dinamització de l’Assemblea, a càrrec de l’AMPA de l’escola Nostra Senyora de Lourdes de Barcelona; Voluntariat en família, a càrrec de l’AMPA del col·legi Para Manyanet de la capital catalana, i Bones pràctiques de comunicació, a càrrec de 140 Comunicació. Tots tres tallers van servir per reivindicar la feina que es fa des de les AMPEs, que “no consisteix només a reunir-se un parell de vegades l’any davant una taula d’aperitius”, va afirmar un membre d’una AMPA de Barcelona. “Ens volem implicar en l’educació dels nostres fills i filles, i per això hi treballem”, va concloure.

Les experiències van donar pas a un dels actes centrals de la jornada: la conferència Educar de molt bon humor, en què, amb ironia i a partir d’experiències personals com a pare de quatre fills, el periodista Carles Capdevila va fer riure i pensar tots els presents a la majestuosa Sala d’Actes del col·legi Sant Ignasi.

L’altre plat fort del dia va ser l’actuació del grup terrassenc de Gospel Tons i Sons, que va oferir un repertori que va oscil·lar entre el rock i el Gospel i que va incloure temes ben coneguts com Let it Be, de The Beatles, o de més actuals, com Rolling in the Deep, de la cantant anglesa Adele. Mentrestant, els més menuts van poder gaudir de l’actuació de les Bruixes Burriac, pintant un cotxe Mini Cooper i participant en diversos tallers, entre els quals el d’elaboració de polseres o maquillatge de màscares.

La trobada també va servir de comiat a qui ha estat presidenta de la CCAPAC els darrers 10 anys, Mercè Rey, qui va voler dedicar un agraïment a “totes les persones que en el meu pas per la CCAPAC m’han ajudat i dels quals he après tant”.

La consellera Irene Rigau va destacar el compromís dels pares i mares de l’Escola Cristiana i va recordar que són aquestes associacions les que “mantenen viu l’esperit de la societat civil que, ja al segle XIX, es va haver d’organitzar per fundar escoles, mutualitats i cooperatives i arribar allà on no arribava l’Administració”.

El pare Enric Puig va agrair la presència de la consellera en un dia “ben atapeït per a ella” i, molt especialment, la tasca realitzada per Mercè Rey, de qui va destacar el seu “entusiasme, implicació i disponibilitat constants” al llarg de la dècada que ha estat al front de la CCAPAC.