Vés al contingut
Catalunya Religió

(Estris) La trobada de monitors i monitores d’esplai de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu, Terrassa i Vic, la Joresco, ha aplegat prop de 700 persones a la casa de La Conreria (Tiana) en un gran cap de setmana organitzat pel MCECC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans) de la Fundació Pere Tarrés.

Seguint el lema "Fes(te) Gran (a) L’Esplai", els participants van arribar ja dissabte 22 al matí guarnits amb pitets i molts d’ells disfressats de nens petits, amb bolquers, xumets... Tot i les inclemències meteorològiques, que van obligar a fer alguns canvis d’espais, el cap de setmana va transcórrer entre formació, jocs, diversió, reencontres, rialles, música i un gran ambient d’esplai.

Dissabte al matí, mentre la majoria de monitors participaven d’un joc de benvinguda, els representants i responsables dels centres d’esplai de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu, Terrassa i Vic del MCECC van celebrar l’Assemblea General Extraordinària (AGE). A l’AGE es va aprovar l'informe econòmic de l'any 2013 i el pressupost per a aquest any 2014.

A més de les qüestions econòmiques, també es va parlar de les properes activitats importants del MCECC com la TrocaJove, que tindrà lloc el 17 i 18 de maig a Manresa, o la Trobada d'Infants del MCECC que se celebrarà el mes de novembre. També es va aprovar la proposta de calendari de curs 2014-2015.

Seguidament, al migdia, va tenir lloc l’acte d’inauguració de la Joresco, per al qual es va recrear amb humor i tendresa com és el primer dia d’esplai per a un nen o nena.

Xerrada: Infecta el món

La tarda es va dividir entre més activitats i jocs entorn del centre d’interès de la trobada, i la xerrada, a càrrec d’Alfons Cornella, fundador i director d’Infonomia i reconegut emprenedor. Cornella va recordar als joves que tenen el privilegi de viure en una societat on poden contribuir a canviar les coses i que, de fet, també tenen la responsabilitat de que el futur sigui millor, sense oblidar, però, que el món que ve no serà fàcil i que han de lluitar per reduir les desigualtats socials i per una educació universal.

A la nit, després de les activitats de vetllada, va arribar un dels moments més esperats: el concert, que va anar a càrrec dels Old Star, un grup de versions que va fer ballar com bojos els monitors i monitores.

Diumenge de formació i reflexió

Diumenge va començar amb la part més formativa, amb 25 tallers de tot tipus (música, dansa, dinàmiques, eines per treballar amb infants i famílies...) que de segur van permetre als monitors segui evolucionant en la seva tasca educativa.

Després de les formacions, es va celebrar una dinàmica Eucaristia oficiada per Carles Muñiz i Agustí Panyella. Així va arribar el dinar i un espectacle de cloenda va posar el punt i final a un cap de setmana ben intens.

Podeu veure les fotos de la trobada a la galeria d'imatges Joresco 2014.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.