Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR) “Si no hi hagués escolapis a Catalunya, l’Església i la societat es perdia una cosa bona”. És la constatació del Superior General de l’Escola Pia, Pedro Aguado, després de tres setmanes d’estada a Catalunya. Durant el març el màxim responsable internacional de l’orde ha fet una visita canònica. És la manera de conèixer de primera mà els projectes de l’Escola Pia a Catalunya i poder parlar amb els germans, professionals, alumnes, voluntaris o usuaris implicats en les seves escoles i serveis.

Aguado es mostra satisfet sense amagar les dificultats: “No estem treballant perquè sigui fàcil, sinó perquè és necessari”. Per la seva experiència internacional sap que no hi ha cap context on sigui fàcil el treball educatiu i evangelitzador. Per això alerta que “qui es desanima per les dificultats, no ha entès res de que significa la vida cristiana”. Aquesta actitud també afecta a la capacitat d’arribar a més persones: “No conec cap jove que s’apunti a un grup pessimista. La gent s’apunta a construir, no a tancar”.

En aquesta entrevista explica la vocació educativa dels escolapis, una educació des d’Evangeli, “una proposta acollidora, capaç des sumar, no d’excloure. L’Evangeli no ha d’excloure”. Com a superior general de l’Escola Pia també ha tingut l’ocasió de participar en diverses trobades i reunions amb el papa Francesc. Arran d’aquest contacte personal, creu que no val quedar-se en la imatge superficial de la simpatia o dels gestos: “la seva proximitat no està exempta d’exigència”.