Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR) Nou nomenament pontifici per a un català a Roma. El superior general dels Germans Maristes, Emili Turú, ha estat nomenat membre de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica.

El nomenament ha coincidit amb la renovació dels membres de tres dicasteris romans i la confirmació de Francesc dels seus màxims responsables: el cardenal João Braz de Aviz a Vida Consagrada, el cardenal Gianfranco Ravasi a Cultura, i el cardenal Jean-Louis Tauran (el que va pronunciar el darrer Habemus Papam) a Diàleg Interreligiós. Especialment Braz de Aviz i Ravasi, són dos dels responsables vaticans nomenats per Benet XVI que millor representen l’eclesialitat que promou el papa Francesc.

Emili Turú formarà part de la quarantena de membres del Congregació per a la Vida Consagrada, que gestiona la relació de les ordes religioses amb la Santa Seu. Els membres d’un dicasteri no treballen en la cúria romana però forman el consell que dirigeix aquests organismes i que es reuneix periòdicament. Turú, superior general dels maristes des del 2009, ja va ser escollit per participar en el Sinode de Bisbes del 2012. Des del 2012 també es membre de la junta directiva de la Unió de Superiors Generals, que agrupa els màxims responsables dels ordes religiosos masculins a nivell mundial.

El germà marista Emili Turú, se suma a altres catalans que recentment ha assumit responsabilitats en algun organisme de la Santa Seu. Dins la llista de nomenaments d’aquest dissabte també és rellevant l’elecció de Ricardo Blàzquez, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola, com a membre de la Congregació per a la Vida Consagrada, o de Raúl Berzosa, bisbe de Ciudad Rodrigo, al Pontifici Consell per a la Cultura. D’altra banda, crida l’atenció l’absència de dones com a membres del dicasteri de Vida Religiosa.