Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Ja hi ha data i lloc per al Congrés del Laïcat de Catalunya. Serà el 2, 3 i 4 d'octubre de 2015 al monestir de Poblet. Aquesta primera trobada per a mobilitzar el laïcat de grups, moviments i parròquies de Catalunya es farà coincidir amb l’any del cinquantenari de la clausura del Concili Vaticà II. Organitzat per la xarxa Laïcat XXI, la data es va fixar aquest cap de setmana en una trobada del grup d’impulsor d’aquesta iniciativa. El lema serà “Ser més Església, servir més al món”.

La trobada del grup impulsor ha servit per anar concretar la dinàmica de preparació del Congrés. La trobada s’ha fet a Poblet gràcies a la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa en la comunitat monàstica.

El Congrés estarà obert a qualsevol grup de parròquia, moviment, o entitat laical o bé a grups creats al voltant del Congrés. Ara comença la recollida de propostes d’aquests grups. La reflexió es proposa a través de tres fitxes que es poden consultar al web Laïcat XXI i que giren al voltant dels tres eixos del Congrés: Cristians en el món, Laics en l'Església, i Espiritualitat laïcal.

Laïcat XXI es va presentar públicament el passat 18 de gener, en una trobada de més de 70 persones a Barcelona. Hi van participaren cristians de Lleida, Barcelona, Tarragona, Vic, Tortosa i Terrassa que comparteixen la voluntat d’oferir una presència del laïcat que sigui veu de l'Evangeli en el món i veu del món en l'Església. Els bisbes catalans van ser informats d’aquesta iniciativa en la seva trobada conjunta del novembre, i també es va presentar en la darrera assemblea de la Unió de Religiosos de Catalunya.