Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(DGAR) Sabadell ha presentat aquest dilluns la V Jornada de Portes obertes als Centres de Culte. El regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, ha fet públic el programa que ha elaborat l'Ajuntament de Sabadell i la Taula de Creences i Conviccions, en la que participen diverses comunitats religioses de la ciutat. Aquest programa, que es desenvolupa entre l’1 i el 6 d’abril, compta amb el suport de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, que ha participat a la roda de premsa posterior a la presentació, ha explicat l’abast del ‘Curs sobre gestió de la Diversitat Religiosa en el món local’, que imparteixen experts de la mateixa Direcció General, i el suport a la Conferència de la diversitat religiosa en les societat ofertes, a càrrec de Francesc Torralba, doctor en Filosofia i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat.

A l'acte, que ha tingut lloc al Casal Pere Quart, també han assistit la presidenta del Grup de Diàleg Interreligiós de Sabadell, Teresa Relat; i els representants dels quatre centres de culte que enguany obren portes: Ricard Alejandre, de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies (Mormons); Jose Luís Belloso, de la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua (Can Rull); Josep Antoni Iglesias, dels Testimonis Cristians de Jehovà; i Marta Matarín, de l'Associació Espiritual Brahma Kumaris.

Trencar estereotips i prejudicis

Amb l’organització d’aquesta jornada, que arriba enguany a la cinquena edició, es vol visualitzar la tasca espiritual i social que impulsen les comunitats religioses, i promoure el coneixement i el respecte mutu entre comunitats. Així mateix, amb el suport de la Direcció d’Afers Religiosos de la Generalitat, es pretén sensibilitzar la ciutadania envers les diferents creences i conviccions, a fi de trencar els estereotips i prejudicis existents.

El programa d’activitats ret homenatge i reconeixement a la figura de Nelson Mandela, un dels artífex de la unió dels pobles que va saber superar actituds de discriminació i violència, fomentant el respecte a la diferència, la compassió, la convivència i la col·laboració mútua .

Sabadell compta, històricament, amb una pluralitat cultural i religiosa que requereix d’una adequada gestió de la diversitat que, d’una banda, garanteixi l’exercici de la llibertat de culte i, d’una altra, que faciliti el diàleg i de convivència. Aquest diàleg ha estat promogut des de finals dels anys 90, mitjançant el Grup de Diàleg Interreligiós de Sabadell, integrant a les diverses comunitats religioses i organitzant trobades i actes interreligiosos periòdicament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.