Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Abadia de Montserrat) L’Escolania de Montserrat ha debutat aquesta nit de dijous a la gira pels Estats Units amb el concert ofert a Saint Thomas Church, a Nova York, una actuació que s’inclou en un cicle de concerts d’aquesta església situada al cor de Manhattan. El concert, que ha dirigit Bernat Vivancos, acompanyat a l’orgue per Vicenç Prunés, portava per títol "Montserrat i Catalunya: mil anys d’història, mil anys de música". 

Aquí en podeu veure algunes imatges.

Aquesta és la primera vegada a la història que l’Escolania canta en aquest país nordamericà –la darrera vegada que ho va fer a Amèrica va ser el gener de 2004 a Puerto Rico, on van oferir dos concerts, a Mayagüez i a San Juan de Puerto Rico-. Aquesta gira pels EUA es viu amb molta il·lusió al si de l’Escolania perquè, a banda de les visites culturals que realitzarà per cadascuna de les ciutats que visitarà, tindrà l’ocasió de difondre la cultura catalana en aquest país.

El concert s’ha presentat en dues parts. En la primera hi havia diversos cants a la Mare de Déu amb vinculació montserratina, des de peces gregorianes o del Llibre Vermell fins a obres de Pau Casals o del beat Rodamilans. La segona part ha estat una exposició de cançó popular catalana amb peces com La Mare de Déu, L’hereu Riera, Muntanyes del Canigó, El Rossinyol, El cant dels ocells, o la sardana Marinada.

El repertori de l’Escolania l’ofereix tant a la ciutat de Nova York com també a la capital del país. Dissabte 15, participarà en una missa a Washington, i diumenge 16 a Strathmore, en un auditori per a 2.000 persones, i prèviament ho haurà fet a Nova Jersey. La gira de l’Escolania pels Estats Units s’ha inclòs dins els actes de celebració del Tricentenari de 1714.

El curs passat, l’Escolania va realitzar una gira per Polònia, que li va permetre participar en el Festival Internacional Música Antiqua Europae Orientalis; concretament, va actuar a la Filharmonia Pomorska de Bydgoszcz i a l’Església de Sant Jaume de Torun. Al gener d’aquest any va tornar a anar, per tercera vegada en dos anys, a Rússia. I en els dos cursos anteriors ha realitzat també, a nivell internacional, dues gires a França, a Flandes i a Alemanya, i un concert més a Roma.