Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(OHSJD) L'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, Província d'Aragó-Sant Rafael, que aquests dies està celebrant el XXIV Capítol Provincial a Sant Antoni de Vilamajor, ha designat com a nou Superior Provincial el germà José Luís Fonseca, que exercia de gerent de la Fundación Instituto San José a Madrid des de 1995. Fonseca ja havia ocupat aquest càrrec en dues ocasions, el 1989 i 1992, i en l'últim quadrienni era conseller Provincial.

Durant el Capítol Provincial, a part de l'elecció de l'equip de govern per als propers 4 anys, l'Ordre analitza el treball realitzat en les comunitats, els centres i els programes i projectes que es duen a terme. Així des del passat 19 de març una representació dels germans de Sant Joan de Déu complementat per un grup de laics, han analitzat el quadrienni des de l'òptica de "Viure l'Hospitalitat amb esperança i audàcia" i han establert les línies estratègiques que indubtablement marcaran el futur immediat de la Província.

José Luis Fonseca pren el relleu del germà Pascual Piles, que ha estat Provincial des de 2007. El germà Fonseca ha designat el seu equip de consellers: Eduardo RibesMiguel MartínLuis MarzoBenjamí Pamplona.

En el capítol també ha participat el Superior General, Jesús Etayo, el Conseller General, Benigno Ramos, així com el bisbe emèrit José Luís Redrado.

Sobre el germà José Luis Fonseca

El germà José Luis Fonseca va néixer el 24 de desembre de 1951 a Pamplona. Procedent de l'Escola Apostòlica de Saragossa, comença el postulantat al juny de 1970 a Sant Boi de Llobregat i emet la Professió Solemne el dia 16 de juny de 1979 a Pamplona.

Durant la seva preparació es llicencia en Psicologia i realitza un curs de gestió hospitalària. Ha desenvolupat l'Hospitalitat en diferents centres de formació (Escuela Apostólica, Maestro de Novicios y de Escolásticos).

En el servei d'Animació i Govern ha exercit com a Superior Provincial en dues ocasions: el 1989 i el 1995. Ha estat conseller provincial en tres triennis: 1983, 1986 i 2010. Des de 1995 és gerent de la Fundación Instituto San José. Des de juny de 2007 forma part com a delegat de l'Ordre del Patronato de la Fundación Juan Ciudad, de la Fundación Tobías, de la Fundación Buen Samaritano i Fundación San Juan de Dios de Extremadura. Durant l'any 2013 ha viatjat a Cuba, nomenat per la Cúria General, per fer un acompanyament als germans i col·laboradors.


A la fotografia, d'esquerra a dreta: els germans Eduardo Ribes, Miguel Martín, José Luís Fonseca, Jesús Etayo, Luis Marzo y Benjamín Pamplona.