Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de GironaSeguint amb el programa dels actes organitzats en motiu del 25è aniversari de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG) aquest dimarts David Jou, catedràtic de Física a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, van analitzar l'aportació teològica del Tapís de la Creació, tant des del punt de vista bíblic com científic i poètic.

En la seva exposició, el professor David Jou va contrarestar el que donen a conèixer del món els nous "moderns tapissos", via satèl·lit, amb el Tapís que podem admirar a la Catedral de Girona. D'aquells, com és el món; d'aquest, el perquè del món i el seu sentit. Amb tots els avenços científics d'avui en dia podem fer una aproximació al començament de l'univers i de les galàxies que no al seu origen, que és cosa diferent.

Armand Puig va analitzar peça per peça tot el contingut del Tapís llegint de cadascuna d'elles el seu missatge. Un autèntic mestre el seu autor, va dir. En el Tapís es "parla" de la Creació. D'una Creació trinitària —Déu fa la feina, Crist és la Paraula" i l'Esperit Sant és el dinamisme—. Va qualificar el Tapís com una peça d'autèntica hermenèutica bíblica, al temps que de teologia perquè entre d'altres coses, ens endinsa en la bellesa de Déu.

Va cloure l'acte el bisbe Francesc Pardo fent referència a que, en contra del qui diuen molts joves, podem ser científics i creients, no hi ha contraposició. Tot és expressió d'amor, de l'amor de Déu. La ciència cerca el què i el com, mentre que la revelació el perquè. El Tapís de la Creació és tota una proposta de fe feta amb intel·ligència i amor. És la proposta de Jesús i de l'Església.

La taula rodona va ser moderada per Joan Ferrer, professor a la UdG i a l'ISCRG. El Director de l'Institut va donar la benvinguda als assistents que emplenaven la sala, al temps que agraïa la disponibilitat dels ponents. El bisbe Francesc va presidir l'acte.