Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) 67 mestres de les escoles Vedruna Catalunya van participar aquest dissabte en una de les trobades habituals de silenci, de pregària i de convivència a Manresa. Aquesta jornada va ser servir per acostar-se a l’espiritualitat que va moure Ignasi de Loiola a fer un gir radical en la seva vida i encetar un camí espiritual i a viure la vida “servint i estimant”.

Francesc Riera, director de La Cova, a partir de l’audiovisual, va parlar d’Ignasi com l’home de l’eterna pregunta: “És això? És això el que Déu en vol?” Un home que a Montserrat, i en tres dies, va viure tres canvis fonamentals: repensant la seva vida i mirant de reconciliar-la; despullar dels vestits nobiliaris i donar-los a un pobre, i desarmar-se cavaller i deixar l’espasa als peus de la Moreneta. Així baixa baixa de Montserrat content, alliberat del pes interior, de l’exterior, i de l’agressivitat. Buscant un lloc per pregar i de pau, la Cova de Manresa acollirà el seu “aquí estic, Senyor”.

Per això, Riera va convidar als assistents a sortir fora, contemplar Montserrat i pensar en aquest moment d’Ignasi baixant cap a Manresa. L’Eucaristia, que va enllaçar l’espiritualitat ignasiana amb el treball que realitzen les Vedruna, va tancar la jornada.