Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vedruna)"Estem davant una societat canviant, amb unes comunitats educatives molt plurals, però ens cal una identitat, la identitat carismàtica, però la congregació Vedruna no és l’única propietària del carisma" afirmava Mª Inés García, superiora general, en la trobada entre els directors generals i equips de gestió de Catalunya amb l'equip general de la congregació que va tenir lloc a Vic dijous passat.

L’acte va començar amb la salutació i la ponència de la superiora general, que va agrair la presència de tots els directors, quasi en la seva totalitat laics, així com la seva emprenedoria i dedicació per a dirigir els centres actuals, situats tant en poblacions grans con en d’altres més petites. García va agrair l’esforç dels centres per integrar els nens estrangers, per involucrar-se en programes de qualitat, així com per ser capdavanters en ser centres plurilingües i ben preparats per a les noves metodologies. La importància de la formació -aquest any conjunta per a tota la província d’Europa- així com l’eficaç treball en xarxa van ser dos aspectes més que va agrair als directius reunits.

Va destacar també la importància del treball conjunt entre germanes i laics, remarcant que ara aquests últims han passat a ser els responsables i animadors del carisma.

Seguidament va agafar la paraula Tomy Pastrana, coordinadora de l’ECE, Equipo de Centros Educativos, comissió creada per L’Equip General i l’Equip Provincial d’Europa per tal de liderar el procés de convergència. L’acompanyament a l’equip de formadors en carisma és una de les funcions de l’ECE. Pastrana va aprofitar per explicar i presentar la creació de la comissió per a la redacció del Projecte Institucional.

Finalment, Adelaida Moreno, de l’Equip General, va presentar el document Educar al diálogo intercultural en la escuela católica, vivir juntos para una civilización del amor, on destaca l’educació en multiculturalitat, un repte que cal capgirar i entendre’l com si fos un recurs més.