Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Glòria Barrete –CR) "Volem que la nostra Església canti, parli, escrigui, que es mulli els peus i s'embruti les mans per estar al costat dels més afectats; nosaltres com a cristians i com a músics posem les nostres notes per fer-nos notar". Així és com resumeix Kairoi, el grup musical dels maristes, la motivació del disc Santa María de los Indignados, un disc col·lectiu amb artistes cristians d'arreu de l'Estat Espanyol que es presentarà demà dissabte a Barcelona.

Darrere d'aquest disc conjunt es troba la productora musical cristiana Asissi que ha fet participar amb cançons inèdites a Luís Guitarra, Álvaro Fraile, Kairoi, i més d'una vintena de grups d'arreu.

Santa María de los Indignados és un projecte que "vol anunciar una bona noticia, sense por, ja que hem de dir quelcom amb aquesta situació econòmica que estem vivint. Volem mostrar la nostra indignació", recalca Kairoi. El nom, a part de la indignació que com a cristians hauríem de sentir, també evoca a la figura de Maria, i és que, com explica Kairoi: "Sempre ens ha agradat el Magnificat, la figura de Maria, una criatura més de Deu, la mare de Jesús, com a mare que mira al cor, i sobretot dels humils, dels desatesos, estar al costat recolzant i ajudant, omplint-los de bens."

La música, motor de canvi

I com pot ajudar la música en aquest canvi social? Kairoi ho té clar: "L'espiritualitat sense acció es queda coixa i, a través de la música, una via molt potent d'expressió, ens posem en moviment davant les injustícies d'aquest món, davant allò en què creiem fermament, davant allò que ens fa més humans, posant melodia, sumant més veus, sempre a la llum de l'Evangeli".

Per Kairoi hem d'actuar, i ells ho han fet i ho fan a través de la música: "Estem envoltats de gent que critica aquesta situació, però que es queda davant del televisor sense fer res, pensant en que "mentre no em passi a mi..." però poca gent surt al carrer a cridar-ho, doncs nosaltres ho cantem. Potser demà som nosaltres."

El projecte musical, 'Santa María de los Indignados' ja s'ha presentat a València, Madrid i Castelló. Ara és el torn de Barcelona, amb el concert de dissabte a la tarda a l'escola Maristes la Immaculada. Música que denuncia injustícies. Música que anuncia esperança.