Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR) "L'educació és un procés, es fa de mica en mica, es desplega". D'aquesta reflexió sorgeix el nom del recurs educatiu que les escoles Vedruna confeccionen cada any pels seus centres educatius: el Desplegable.

Una aplicació web pensada perquè l'objectiu del curs que es marquen les escoles cada any sigui treballat també a casa, amb el suport de les famílies, que són els principals destinataris del desplegable.

Reflexions a cop de click

I com fer encabir tots els valors que es recullen en l'objectiu del curs? Ramon Rial, membre de l'equip d'educació de la fundació educativa Vedruna, explica les instruccions de l'eina: "En fem dos al llarg de l'any i es tracta d'una aplicació web on els pares van clicant uns quadres en forma de rectangle;. quan cliquen a un rectangle apareix una recomanació que pot ser diversa: llibre, frase, text, film, fotografia, etc. Els pares ho llegeixen i quan ho donen per vist, els apareix una lletra. Quan han fet tot el procés, descobreixen una paraula, que té a veure amb l'objectiu del curs".

Les propostes de treball del Desplegable, que van des d'un llibre d'en Francesc Torralba, fins a un curt d'animació, són preparades per l'equip de Pastoral Vedruna-Catalunya.

Segons explica Rial "la idea va sorgir de la necessitat que escola-família participin del procés educatiu. Normalment, a cada inici de curs, els mestres expliquem l'objectiu educatiu del curs. Des d'aquest aplicatiu li volem donar força i donar recomanacions i elements de reflexió entorn d'aquest objectiu, convençuts que família i escola hem d'educar en un mateix sentit".

Podeu consultar l'eina aquí. Quina és la paraula final que apareix?