Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Bisbat de Lleida) Aquest dimarts 11 de març, Lleida commemora el XIII aniversari de la Beatificació del jove màrtir Francesc Castelló Aleu. Els actes centrals, organitzats per la Comissió Diocesana Pro Canonització del Beat Francesc, tindran lloc a l’església de Sant Pere de Lleida, que fou en vida la seva parròquia i on hi ha una capella dedicada al Beat i una Exposició Permanent a mena de Memorial.

La celebració s’inicirà a la tarda amb el res del Rosari dirigit per l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. Tot seguit tindrà lloc l’Eucaristia commemorativa presidida per Joaquín Millan, rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè els pares Mercedaris de Lleida i vicepostulador dels Màrtirs Mercedaris. La Coral de l’Hospitalitat de la Mare de Déu Lourdes solemnitzarà la celebració, que clourà amb el cant dels Goigs en Lloança del Beat Francesc Castelló.

Com a novetat enguany es presentarà i beneirà un nou reliquiari que conté un tros de roba pertanyent al Beat Francesc, que serà donarà a la veneració dels fidels al final de la celebració.

Commemoració del centenari del seu naixement

Cal destacar que el proper 19 d’abril es complirà cent anys del naixement del Beat Francesc. En aquest dia, que coincidirà amb Dissabte Sant, tindrà lloc un acte commemoratiu a la fosa comuna del Cementiri de Lleida on reposen les seves despulles. A mes s’ha programat un peregrinatge pels dies 1, 2 i 3 de maig a Alacant, on va néixer el Beat Francesc el 19 d’abril de 1914 per tal de visitar la seva Casa Natal, la basílica de Santa Maria on fou batejat i la nova parròquia que la ciutat i diòcesi li ha dedicat.

Tanmateix es previst que el diumenge 1 de juny, a les 7 de la tarda el Teatre de l’Acadèmia Mariana de Lleida acolli la representació de l’obra de teatre “Francesc Castelló, visqué estimant i morí perdonant” a càrrec del grup teatral TOAR, amb guió original del franciscà Francesc Gamissans. Aquesta obra fou estrena en el mateix teatre, el 29 de setembre de l’any 2006, dia de la inauguració de la seva restauració.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.