Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) 'No límits'. Un cartell groc cridaner recorda el somni de Sant Ignasi de Loiola: servir i estimar sense reserves. Alumnes, educadors i famílies de les set escoles dels jesuïtes de Catalunya celebren aquest dimarts la festa 'Tots junts som SI' per conèixer millor la figura del seu patró.

El pregó d'enguany fa una crida específica per la transformació social: “Volem ser persones amb identitat pròpia i un projecte vital que ajudi a transformar el món”. Aquesta identitat, que es visibilitza en la pedagogia ignasiana, està present a escoles i universitats a 127 països arreu del món, a Austràlia, Àsia, Europa, Estats Units, Canadà, Amèrica Llatina i Àfrica.

Les escoles com a motor de canvi social

La festa que aquest dimarts se celebra a Catalunya, està encaminada a l'Horitzó 2020 i ha d'apropar als alumnes la figura de Sant Ignasi de Loiola: “Un home que va dedicar la vida als altres i que ens va deixar un llegat molt important: les escoles de jesuïtes, unes escoles on créixer com a persones”.

Entre les activitats programades s'ha previst per a la diada de Sant Ignasi, hi ha la Gran Jugada, en què alumnes d'Infantil i Primària coincidiran a l'escola Joan XXIII de Bellvitge; excursions i caminades a Manresa i a Montserrat, tallers, cinema, xerrades, campionats esportius pels alumnes de Secundària; visites a centres i obres de la Companyia de Jesús pels alumnes de Batxillerat i Cicles; i una Jesuit Soccer Championchip pels alumnes de Cicles formatius, que compartiran esport i reflexió. A més, també s'ha previst una emissió especial a RadioNet, trobades d'activitats paraescolars, berenars i xocolatades. La programació específica es pot trobar al web de cada escola.

Malgrat que el calendari del santoral marca que Sant Ignasi de Loiola és el 31 de juliol, cada any les escoles dels jesuïtes busquen una data pels volts de març per a celebrar la festa com a comunitat educativa.

La festa coincideix amb la data d'inici de les preinscripcions per al curs 2014-2015.