Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Glòria Barrete –CR) Entrar dins un mateix i trobar a Déu. Aquest ha estat l'objectiu del cap de setmana de pregària i interioritat que els animadors dels grups maristes de joves, Cor Obert i Mà Oberta, han celebrat al monestir de les Avellanes, a Lleida.

Pregàries, contemplació, natura, foto-paraula, imatges, silenci i temps personal són alguns dels recursos que la cinquantena de joves assistents ha tingut per anar cercant, reflexionant sobre el recorregut vital de cadascú o per marxar amb moltes preguntes noves. "Les activitats han estat molt d'entrar dins un mateix, d'estar amb contacte amb l'Evangeli, amb la Bíblia, aprofitant la natura per a la contemplació", comenta Ramon Rubies, responsable de la Pastoral Marista a Catalunya.

Una parada de cap de setmana que els maristes organitzen cada any pels animadors dels grups de joves i que aprofita el simbolisme marista del monestir de les Avellanes per "ajudar als joves a cercar el sentit de la vida", explica Rubies.

L'espiritualitat dels joves

Uns joves que segons el responsable pastoral viuen una espiritualitat lliure i poc lligada als dogmes ni les estructures: "Els joves cerquen molt, cerquen espiritualitat, i la viuen cercant, moltes vegades sense tenir certeses. La seva és una espiritualitat lliure, gens lligada a una estructura religiosa, ni uns ritus, ni una litúrgia, sinó que la viuen amb llibertat. Alhora entenen molt bé el lligam entre espiritualitat i compromís pel món ja que el voluntariat que ells fan als grups surt d'aquesta espiritualitat".

Una espiritualitat que aquest cap de setmana s'ha vist alimentada i reforçada pel símbol de l'espiral, present en diverses dinàmiques, "entenent-la amb el sentit d'anar cap a l'interior, de ser també aquest camí que cadascú ha de fer, personal i anar cadascú a trobar-se a un mateix i trobar a Déu en el centre", afegeix Rubies.

Els joves participants també han compartit amb la comunitat marista present al monestir ja que han coincidit en la celebració de l'Eucaristia juntament amb els fidels que hi participen habitualment.

Un cap de setmana d'interioritat i pregària que ha fet que els joves s'emportin "la necessitat de seguir tenint moments com aquests, necessitat de transmetre allò viscut aquests dies als nois que acompanyen als grups, o la necessitat d'un acompanyament personal que permeti anar incorporant a la meva vida aquest dinamisme d'anar entrant a l'interior en el dia a dia".