Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) Un context càlid on presentar la figura de Jesús. Així és l'escenari del 'Vine i veuràs', les trobades de primer anunci que enguany ja s'han engegat en 16 punts de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i en 8 de la de Barcelona. De la mà d'equips de laics entrenats a l’Escola Diocesana d’Evangelització, aquestes invitacions quinzenals volen ser una vivència intensa per aquelles persones que s'han allunyat de la fe o que mai n'han tingut experiència.

Com a guió d'aquest primer anunci, el CPL ha editat Vine i veuràs, un llibre que publicaran les properes setmanes, i que s'acompanya d'un CD amb cançons creades per aquest mètode de temps breu. L'autor, Xavier Morlans, reivindica en aquest vídeo una pastoral més emotiva com a complement a les tradicionals propostes de caire més racional o ètic: “Els catalans no estem acostumats a fer un discurs que vulgui tocar el cor de l'altre”. I explica com s'ha detectat que ”certs discursos ètics, informatius, no mobilitzen les persones”.

 

En l'entrevista Morlans explica que les trobades s'adrecen “al centre d'autodeterminació de les persones, que està més a la vora de les emocions o de la intel·ligència emocional”. El nom d'aquestes invitacions, Vine i veuràs, és el missatge que Jesús va donar als primers deixebles quan li van preguntar on s'estava.