Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) Aquest dissabte Minyons Escoltes i Guies de Catalunya inaugura el Montserrat International Scout Centre (MISC), un nou centre escolta internacional obert a joves membres del moviment escolta d’arreu del món que vulguin desenvolupar la seva dimensió espiritual, per tal d’enriquir la seva tasca com a educadors.

Les persones que s’hi allotgin hi desenvoluparan un programa de treball basat en uns materials d’inspiració cristiana oberts a tothom, creients i no creients, en contacte directe amb la natura i vivint el dia a dia de manera autogestionada, fidels al mètode escolta i guia.

El MISC és actualment l’únic centre escolta de tot el continent dedicat al treball de l’espiritualitat i vol esdevenir el centre escolta internacional de referència al sud d’Europa. Per aquest motiu s’ha creat un web, properament disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), on s’ofereix tota la informació i a partir del dia de la inauguració es podran fer reserves.

El treball de l’espiritualitat és un dels tres pilars en què es fonamenta la proposta educativa de l’escoltisme i el guiatge, juntament amb el país i la persona. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya aposta perquè l’escoltisme i el guiatge esdevinguin un espai de trobada, de diàleg i treball entre les diferents opcions i sensibilitats espirituals buscant el punt d'encontre i d’enriquiment amb les diferències. A més a més, essent fidels a l’origen cristià de l’entitat, el projecte vol facilitar l’acollida i la trobada de les persones que volen conèixer, viure, celebrar i aprofundir en aquesta proposta.

L'acte d'inauguració en la Diada del Pensament

La inauguració del MISC tindrà lloc aquest dissabte, coincidint amb la Diada del Pensament, una jornada de celebració del moviment escolta i guia d’arreu del món. Enguany el lema de la Diada és “Una educació de qualitat i universal per a tots els infants i joves”, coincidint amb el segon Objectiu de Desenvolupament del Mil·leni de Nacions Unides.

L’acte començarà a les 10 del matí amb la benvinguda de Jordi Bonet, primer comissari general de Minyons Escoltes i director emèrit de les obres de la Sagrada Família. Després es farà una visita on es podran descobrir alguns dels espais emblemàtics de Montserrat on es duu a terme el programa de treball del MISC. A les 13 h tindran lloc els parlaments institucionals a la Sala de la Façana i, posteriorment, la visita de les instal·lacions.

Està previst que a la inauguració hi assisteixi el president de la regió europea de la World Organization of the Scout Movement (WOSM), Andrea Demarmels, així com representants d'altres associacions escoltes internacionals; el president de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, José Cayuela; els comissaris generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Lluís Marco i Trini Molist; i representants de diverses institucions polítiques, socials i religioses de Catalunya.

El projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat, estretament vinculada amb l’escoltisme i el guiatge català des dels inicis d’aquest moviment; així com el Monestir de Sant Benet, que ofereix la possibilitat de realitzar accions de servei a la comunitat durant l’estada.

El MISC s’emmarca dins la xarxa de Centres Escoltes de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, formada actualment per l’Aula Natura Can Palós, a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), i el Refugi Mas Olivet, a Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà).