Vés al contingut
Catalunya Religió

(Vida Nueva) El proper 7 de juny, per Pentecosta, se celebrarà l'Aplec de l'Esperit. Aquesta trobada juvenil és una mostra puntual del treball que dia rere dia fan les diferents iniciatives de pastoral juvenil presents a les diòcesis catalanes. L'estat d'aquest treball diari, i alguns exemples d'activitatstats que donen els seus fruits, és el tema del número de febrer del suplement Vida Nueva Catalunya.

Tres animadors de joves expliquen la seva experiència en aquest camp. Coincideixen en les dificultats, però el delegat de Joventut d'Urgell, Lluís Plana, destaca que "tenim un bon producte que només oferim nosaltres". Es refereix, "en un ambient amb moltes distraccions", a l'oferta d'"un espai que permeti treballar la vocació, descobrir-se a un mateix, i que permeti enfocar la vida la cap a uns valors que t'ajuden a ser feliç".

També coincideix la germana hospitalària del Sagrat Cor Ana María Domene en la importància d'aquest treball més personal i directe amb els joves. Sobretot, creu que s'ha d'enfocar "que puguin fer una experiència personal de Déu, si no, la resta no cala dins dels joves".

Coordinació del SIJ

D'altra banda, el marista Valerià Simón destaca el treball de coordinació del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears (SIJ), un dels organismes interdiocesans amb una presència més intensa i efectiva. Simó creu que "s'ha aconseguit que no sigui una cosa només dels delegats de Joventut de cada diòcesi, sinó que s'impliquin moviments, escoles, escoltes o congregacions religioses, això és una gran fortalesa de la pastoral juvenil a Catalunya".

Per a subscriptors el número està disponible aquí :

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.