Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Glòria Barrete –CR) Dos dies, 450 participants entre infants, joves i monitors; un indret, l'escola La Salle de Manresa; i un objectiu, potenciar la pertinença a Joves La Salle a través del lleure i les activitats lúdiques; resultat: La Clau 2014, la trobada anual que els grups de lleure de les escoles La Salle de Catalunya han celebrat aquest dissabte i diumenge sota una ambientació, Construir.

"Construir, perquè estem en un moment de renovació de l'entitat i els grups organitzadors van creure necessari potenciar entre els infants la marca de Joves La Salle", argumenta Ernest Casaponsa, responsable de Joves La Salle, i hi afegeix: "Al principi de la trobada hi havia una ambientació on s'animava a construir una gran ciutat amb casinos, centres comercials, però al llarg de la trobada, el que realment acabaven construint els nostres grups era un altre tipus de ciutat, la ciutat Joves La Salle que a tots ens acollia".

Han estat dos dies on els infants i monitors d'arreu han gaudit d'una excursió, un macrojoc, tallers, berenars, dinars i sopars compartits, i on també hi hagut moment per treballar l'espiritualitat a través del Bona Nit i la celebració del diumenge: "com a grups pertanyents a La Salle demanem que la transcendència es treballi com un valor més dins del grup, i aprofitem el Bona Nit en aquest cas per treballar el silenci, la interioritat i la reflexió del nen; a part la celebració de diumenge ens serveix per donar gràcies per la trobada i per acostar la figura de Jesús com a referent i model", comenta Casaponsa.

Moment de renovació de l'entitat

I és que La Clau 2014 sota l'ambientació Construir reflecteix el moment per on passa l'entitat. Fa quatre anys que aquesta trobada es va reconvertir, canviant el nom i l'estructura i també l'equip organitzador que ara recau en els propis grups que hi participen. Aquesta transformació també s'ha notat a nivell d'identitat, ja que segons Ernest Casaponsa, "durant uns anys els grups es van desvincular i despreocupar una mica de l'entitat i amb l'inici de La Clau es va creure que realment tenia un valor pertànyer a La Salle".

Durant aquest procés, que segons l'Ernest ha estat llarg, s'ha gestat una carta d'identitat de Joves La Salle, on els grups que han volgut s'han inscrit. És en aquet context de renovació i potenciació del sentiment de pertinença on s'ha emmarcat aquesta trobada de La Clau: "amb el tema de Construir hem volgut fer extensible als nens el sentiment de pertinença a Joves La Salle i aconseguir que es facin seva l'entitat".

Fotografies: Joves La Salle