Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Glòria Barrete –CR) Fa pocs dies que en Sergi Baches, professor i coordinador de 1r i 2n d'ESO de La Salle Tarragona, ha tornat de Roma, del Centre Internacional Lasal·lià, el CIL, on ha participat durant quasi un mes del curs en aprofundiment de la identitat lasal·liana 'Animadors de comunitats'.

Una experiència internacional de descoberta d'altres realitats, recursos i experiències que poden enriquir la seva manera d'enfocar l'animació pastoral en el seu lloc d'origen a través de rutines de formació i, sobretot, de convivència, de compartir vivències i de potenciar les relacions personals amb altres participants.

Tal com explica Sergi Baches, "una de les coses que més m'ha sorprès és veure la internacionalitat de l'Institut de La Salle. Moltes vegades estem acostumats a mirar-nos el nostre petit melic i pensar que som únics al món, i quan participes en cursos i trobades d'aquest caire, veus que realment és molt més universal del que et pensaves."

Universalitat palesa en la diversitat d'orígens dels participants del curs, que provenien dels cinc continents representats per 54 assistents d'Austràlia, del Líban, de Burkina Faso, Egipte, Argentina, Espanya, entre d'altres.

Un curs internacional d'aplicació local

L'àmbit d'actuació d'en Sergi és la seva realitat, La Salle Tarragona, on des de fa dos anys no hi ha comunitat religiosa dels germans de La Salle. És el moment, a través d'aquest curs, que ell, i d'altres laics compromesos agafin la responsabilitat d'animar la seva comunitat ja que, segons afirma Baches, "cada vegada més la tasca pastoral i evangelitzadora recau sobre els laics compromesos de les diferents institucions", fet que també s'ha vist reflectit al curs ja que "es veu un clar canvi de tendència a l'observar que quasi la meitat d'assistents eren laics i inclús hi havia dones, cosa impensable fa quinze o vint anys".

De la participació en el curs, Baches destaca la universalitat de l'Institut de La Salle i sobretot s'emporta idees i recursos per posar en pràctica dins l'escola: "possiblement una de les coses que puc implementar ja és que al principi de cada claustre de professors es comenci amb una pregària que pot preparar cada vegada una persona diferent. Potser és una cosa senzilla i bàsica, però crec que els canvis comencen amb les petites coses diàries". I finalitza recordant un principi lasal·lià bàsic: "al cap i a la fi la idea primera de Sant Joan Baptista La Salle quan va crear els germans de les escoles a part de formar, va ser també evangelitzar".