Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia de Catalunya) Davant la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la immersió lingüística, que afecta directament l’Escola Pia de Sarrià, l’Escola Pia de Catalunya vol manifestar que:

-Som una entitat que en el nostre Caràcter Propi optem per l'ensenyament de la llengua catalana, perquè estem arrelats al país i al seu servei. Amb les seves exigències, aquest Tribunal contravé aquest caràcter propi i el projecte educatiu del nostre centre formalment acceptat per les famílies que hi escolaritzen els seus fills.

-Fem una proposta educativa concreta en un marc de llibertat d'Ensenyament que suposa també la llibertat dels ciutadans en la tria del centre en el qual volen escolaritzar els seus fills. En aquest sentit, la nostra escola defensa el model d’immersió lingüística. Amb el seu gest, un tribunal de justícia s’atribueix funcions pedagògiques i d’organització curricular, que no li són pròpies, i que creiem que atempten contra aquell marc de llibertat.

-Defensem un model de convivència, de solidaritat i de cohesió social a les nostres aules, educant els nostres alumnes en aquests valors. De la mateixa manera, també defensem aquest model en la nostra societat. Com a institució volem preservar aquest espai de convivència, un dels valors primordials per a nosaltres. Pensem que aquesta sentència el posa en perill.

-Treballem en xarxa amb les institucions, entitats i l’Administració del nostre país per tal que aquesta societat de convivència i cohesionada continuï sent una realitat. Volem seguir treballant de la mateixa manera.

Per això, farem tot el que estigui al nostre abast per ser fidels al compromís que hem contret amb els pares i mares que han decidit confiar l'educació dels seus fills als nostres centres, de fer del català la llengua vehicular d'aprenentatge.