Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Girona) Aquest cap de setmana s'ha celebrat la cinquena jornada del voluntariat de Càritas a Girona, reunint prop de 350 voluntaris d'aquesta diòcesi. El director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, ha destacat que la jornada és un espai per compartir amb els voluntaris i un moment de celebració. "És necessari, de tant en tant, fer una parada a la nostra feina, per parlar, per compartir, per enriquir-nos i poder fer millor la nostra tasca”.

Barnera també ha destacat, que aquest any 2014, és un any especial per Càritas per dos motius. Per una banda, perquè es posa en marxa el Pla d’Acció 2014-2016, que "ens marca el camí a recórrer els propers tres anys", i per altra, perquè enguany Càritas Diocesana de Girona compleix 50 anys d'activitat i s'ha volgut que la presentació d'aquestes activitats es realitzi en primer lloc al voluntariat.

Primer acte per commemorar el 50è aniversari de Càritas Diocesana de Girona

L'entitat ha previst diversos actes per commemorar aquest 50è aniversari, que s'aniran duent a terme durant l'any, amb un acte central que tindrà lloc el proper octubre. "És un any per refermar l’esperit d’acollida i acompanyament dels últims, i el nostre compromís al seu costat, treballant contra les desigualtats i les causes de la pobresa, posant de relleu els nostres valors", ha destacat Barnera. Per acabar ha donat les gràcies als prop més de 1600 voluntaris de la diòcesi de Girona, "per ser portadors d’esperança, perquè amb alegria i amb suma d’esforços es poden multiplicar els resultats en favor dels més vulnerables".

La jornada celebrada a la Factoria Cultural de Coma Cros de Salt, ha continuat amb la intervenció de la voluntària de Càritas i expresidenta de l'entitat a Salt, Montse Manén, que ha exposat la seva experiència com a voluntària i ha remarcat la necessitat de fer un voluntariat compartit.

S'ha dut a terme diversos actes d’agraïment al voluntariat, amb l'obsequi d'un detall elaborat per la Fundació Ramon Noguera (Grup Èxit), i el sorteig d'una bicicleta fabricada per Ecosol (Grup Èxit). La presidenta de Càritas Lloret, Anna Samsó, la de Salt, Montse Manén, i l'exdirector i exdelegat episcopal Narcís Ponsatí han rebut un reconeixement per la responsabilitat que han desenvolupat fins fa poc com a consellers diocesans.

Una foto de grup ha posat el punt i final a la cinquena jornada del voluntariat de Càritas.