Vés al contingut
Catalunya Religió

(DGAR) La Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) han signat aquest matí un conveni de col·laboració que té per objecte la gestió de la convocatòria d’ajuts a projectes de recerca en l’àmbit de la diversitat religiosa per a l’any 2014. El document l’han signat el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i el director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo.

Aquesta convocatòria, que es publicarà en el DOGC en pocs dies, està dotada amb un import de 77.500 euros. Des de la Direcció General d’Afers Religiosos es pretén promoure la innovació i la recerca en matèria de diversitat religiosa, perquè es conegui més la pluralitat de confessions existents a la societat catalana, i perquè resulti potenciat el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i la tolerància.

L’objecte de la convocatòria és el foment de la recerca sobre diversos temes, com ara la gestió pública de la diversitat cultural i religiosa, la relació entre religió i moviments socials, el dret a la llibertat religiosa (ciutadania, convivència i pluralisme), entre d’altres.

L’AGAUR s’ocuparà de la tramitació d’aquesta convocatòria. Aquests ajuts s’adrecen a les universitats que formen part del sistema universitari català, als centres de recerca amb seu social a Catalunya, dependents o participats majoritàriament per una administració pública, i a les entitats privades amb seu a Catalunya i sense finalitat de lucre que tinguin la recerca com activitat principal.

És la primera vegada que la Direcció General d’Afers Religiosos impulsa la recerca en matèria de diversitat religiosa i diàleg interreligiós mitjançant una línia d’ajuts que es resoldrà per un procediment de concurrència competitiva.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.