Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vida Nueva) “Demano a Déu que creixi el nombre de polítics capaços d’entrar en un autèntic diàleg que s'orienti eficaçment a curar les arrels profundes dels mals del nostre món! La política, tan denigrada, és una altíssima vocació, és una de les formes més precioses de la caritat, perquè busca el bé comú”. Amb aquesta força , el papa Francesc convida en l'exhortació apostòlica Evangelii gaudium al compromís del ciutadà per la construcció d'una societat més justa i fraterna.

Partint d'aquesta reflexió, l'últim número de Vida Nueva recull el testimoni de cinc polítics cristians, entre ells Àngel Ros. Alcalde socialista de Lleida des de 2004, Ros ha tingut topades amb alguns companys del seu partit en clau de fe, per recolzar que la Religió formi part del currículum escolar o, al seu ajuntament, perquè les institucions eclesials dedicades a l'acció social no paguin l’IBI pels seus immobles.

Per a Ros, que entén que “la fe t'aporta una responsabilitat més gran a l'hora de tractar de facilitar la vida de la gent”, l'essencial en política per a un creient és “l’amor pel proïsme”. I no renunciar a la seva condició: “Si tothom està cridat a tenir un compromís amb la societat, encara més un cristià. Sense aquest compromís social, la fe s’asseca, es buida. I això es transmet, en primer lloc, amb l'exemple personal; no contagien els discursos, sinó els testimonis”.

En el reportatge també es recull l’opinió de Javier Madrazo, màxim representant d'Ezker Batua - Berdeak (Esquerra Unida - Verds) fins el 2010; Fernando Redondo, secretari del grup federal de Cristians Socialistes, Carlos Salvador, diputat al Congrés per Unió del Poble Navarro (UPN); i el senador popular Ángel Pintado, president d'Acció Mundial de Parlamentaris i Governants per la Vida i la Família.

Es pot ampliar aquí.