Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals –CR) És un aspecte fonamental de les institucions religioses, tot i que moltes vegades, queda apartat dels titulars. Totes les comunitats religioses a Catalunya s'han bolcat durant tots aquests darrers anys en obra social, amb l'objectiu de reduir les conseqüències de la crisis econòmica. Aquesta labor s'abordarà aquest dilluns en el Parlament de Catalunya.

A les dependències de la cambra catalana, hi haurà una sessió amb motiu de la celebració de la Setmana de l'Harmonia Interconfessional, organitzada pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER), un dels grups de diàleg interreligiós més actius de Catalunya.

En el transcurs de l'acte diverses entitats catòliques, protestants i musulmanes explicaran què estan fent per tal de reduir els efectes de la crisi. A Sabadell, per exemple, diferents comunitats religioses estan implicades en un Rebost Solidari, i explicaran aquesta experiència el regidor de Drets Civils i Ciutadania de l'Ajuntament de Sabadell, Quim Carné; la presidenta del Rebost Solidari de Sabadell, Pepi Rodríguez; i Àngela Raurell, membre de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell, en representació de les confessions religioses d'aquesta ciutat implicades en el projecte.

D'altra banda, també explicaran com col·laboren entre ambdues entitats Joana Martín, adjunta a direcció i responsable de l'Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, i Guillem Correa, pastor protestant que impulsa l'entitat Iniciatives Solidàries. A més, per explicar el treball confessional que estan fent els musulmans per pal·liar els efectes de la crisi, intervindrà Mohammed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDECAT).

La Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional la promou Nacions Unides pels volts del 3 al 9 de febrer, i es va començar a commemorar molt recentment, l'any 2010. Malgrat la seva recent implementació, comença a ser secundada a moltes localitats catalanes: per exemple, a Terrassa han fet per segon any consecutiu una ruta pels principals llocs de culte de la ciutat de diferents tradicions (catòlics, protestants, bahà'ís i musulmans).

[Fotografia: Jordi Domènech, sota llicència CC BY-SA 3.0]