Vés al contingut
Catalunya Religió

(David Casals CR) En un moment de crisi política, social i econòmica que sembla que no s'acabi mai, hi ha motius per donar gràcies a Déu? Ho hem preguntat a Esther Bonet, del Consell Evangèlic de Catalunya, que el passat dissabte va organitzar juntament amb altres entitats protestants catalanes el tradicional culte unit d'acció de gràcies que se celebra a prinicipis de l'any, on van assistir unes tres-centes persones.

Aquest culte, que va tenir lloc a l'església Cecmavi del barri de Sants, és especial perquè el concepte de 'donar gràcies' el vertebra dees del principi fins al final. "Inclou lloança, càntics, donem gràcies a Déu per la seva presència, per la cura que té de nosaltres i per la salvació que tenim en Jesucrist", explica Bonet.

Les lectures que es van elegir també anaven en aquesta línia. Es va recordar la multiplicació dels pans i dels peixos, un dels miracles que va fer Jesús de Natzaret. I aquesta lectura segueix sent plenament vigent avui dia, diu Bonet: "El repte que tenim, com a cristians, és l'atenció integral a les persones", i aquest és el pa i el peix de l'època actual.

Reconeixement a tres dones pel seu ministeri

D'altra banda, durant aquest culte es va fer un minut de silenci en memòria de Josep Grau, un dels principals teòlegs que ha donat el protestantisme català, i que va morir el passat mes de gener. A més, el Consell Evangèlic va entregar les seves medalles a tres dones evangèliques que han sobresortit per la seva trajectòria al servei de Déu i dels altres: Esperanza Carrizosa, Blandina Ronsano i Carmen Sánchez.

Carmen Sánchez és pastora de l'Església Evangèlica de Catalunya que es jubila aquest any i ha impulsat iniciatives a favor dels més desvalguts, com ara l'associació El Far i el casal infantil Centre Obert Moisès a Santa Coloma de Gramenet, i també una llar d'acollida per a menors embarassades a Bolívia. Coincidint amb la seva jubilació al ministeri pastoral, el seu propòsit és és anar a viure en aquest país andí i impulsar l’obertura d’altres llars en diferents zones del país.

Esperanza Carrizosa es va convertir al 1970 i des de llavors ha desenvolupat un ampli ministeri impulsant diferents iniciatives de pregària, com la Taula Nacional de Pregària, España Intercede i Despierta Débora. En l'actualitat forma part del consell pastoral de l'Església Metropolitana de Barcelona Betània i coordina l'Associació d'Ajuda Social Vida d'Esplugues de Llobregat.

Blandina Ronsano, filla de pastors de tradició baptista, resideix a Binéfar (Osca) des de molt petita, on els seus pares pastorejaven una església on s'hi va implicar des de molt jove. Recorda que de petita va sofrif moltes burles per la seva condició religiosa, i ja de gran, fou pastora de la seva comunitat, que pertany a la Unió d'Esglésies Baptistes de Catalunya i es va implicar en organitzacions de dones evangèliques, com la Societat Femenina i la Unió de Dones Missioneres Baptistes d'Espanya.

Des de 1999, quan van començar a entregar-se aquestes medalles, el Consell Evangèlic n'ha concedit més de 40.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.