Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) Són temps difícils per a la pastoral universitària, però l'oferta "s'ha de continuar fent". Per això la Facultat de Comunicació de Blanquerna organitza 'Descobrim Poblet! Espiritualitat 2.0', una trobada en clau de recés, per als dies 8 i 9 de març, al monestir cistercenc. Les inscripcions estan obertes a tots els universitaris dels centres de Blanquerna-URL fins el dilluns 24.

“En un moment en què les parròquies estan quedant tan sols com a centres de serveis, podem passar sense conèixer una comunitat cristiana. Cal que la universitat Blanquerna també ofereixi espais de comunitat cristiana al jove que està decidint com orientar la vida”. Segons Francesc Romeu, responsable de pastoral de Blanquerna, ser universitari abans atorgava identitat pròpia. Avui, en canvi, la vida dels alumnes no transcorre exclusivament als centres universitaris i aquest context dificulta la possibilitat d'oferir espais comunitaris de reflexió i pregària.

Un repte que encara la segona edició

Conscients del repte en l'acompanyament pastoral, Blanquerna-URL convoca la segona edició d'aquesta trobada al Monestir de Poblet, un dels complexes monàstics més grans d'Europa. Segons explica Francesc Romeu, la trobada tindrà tres apartats: dos de coneixement, sobre espiritualitat i vida monàstica, i un d'experiència personal.

Amb el lema 'Descobrim Poblet!' la trobada brinda als alumnes “un lloc d'experiència espiritual profunda on podran conèixer la vida comunitària monàstica”. El programa inclou la participació en algunes de les pregàries ordinàries de la comunitat cistercenca, amb la pregària del migdia, vespres i completes. A més a més, el prior de la comunitat cistercenca de Poblet, Lluc Torcal, parlarà en una conferència de 'La vida monàstica a Poblet'.

Pel que fa a l'apartat d'experiència personal, tindrà lloc dissabte a la tarda: “Oferim un espai de reflexió, de meditació, de silenci i de contemplació” ha explicat Romeu.

Espiritualitat, vida monàstica, cultura i comunicació

Amb la ponència 'Jesucrist 2.0. El cristianisme ara i aquí', a càrrec de Francesc Torralba, l'organització vol mostrar “com un intel·lectual ha fet el pas de la fe i ha sortit de l'armari per manifestar-se com a creient”. Concretament Romeu es refereix al llibre que el filòsof va publicar amb el mateix títol (Pòrtic, 2011), que en la introducció deia: “És aquesta experiència fràgil, discontínua, a voltes tenebrosa, a voltes lluminosa, la que està en el cor de la fe que exposo aquí”. I precisament és el punt de partida d'aquesta trobada pastoral que proposa Blanquerna.

També oferirà el seu testimoni personal el professor Jordi Sànchez, membre de l'Observatori Blanquerna de Comunicació Religió i Cultura, que explicarà com 'Viure la fe en el món de la cultura i de la comunicació".

La benvinguda anirà a càrrec de Josep Maria Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, i del pare Josep Alegre, abat del Monestir de Poblet.