Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor CR) Quina llum necessita el nostre món? Com treballar la competència espiritual? Són preguntes que implícitament formulen les Jornades de Pastoral Educativa d'enguany. Convocades per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), tindran lloc divendres 31 de gener i dissabte 1 de febrer, i el professorat s'hi podrà inscriure fins el darrer dilluns d'aquest mes.

Segons Rosa M. Piqué, coordinadora de les jornades, hi ha una continuïtat en el plantejament d'aquest espai formatiu. Els darrers anys s'ha traçat un camí que el programa sintetitza així: "És Ell qui ens mostra el camí (2011-2012), és Ell qui ha trucat a la nostra porta (2012-2013)... l’obrim i ens diu que som la llum del món!". Piqué precisa que el sentit d'enguany és "apuntar directament a les persones". D'aquí el lema Nosaltres hi som, en l’acció evangelitzadora, que apel·la a mestres, professors i pastoralistes.

Com novetat d'aquesta setena edició hi ha un augment en la proposta de tallers –fins a 12– i també en la durada de les jornades –15 hores formatives que compten per als estadis de promoció docent. En aquest espai la FECC hi vol desgranar el sentit evangèlic de la llum en l'àmbit escolar.

En la mateixa línia, divendres a la tarda es presentaran cinc iniciatives escolars que poden considerar-se "llums del món". Una d'elles és el menjador social de l'Escola Pia d'Igualada, que Jaume Ars va explicar en una entrevista a CatalunyaReligió.cat.

Amb el títol EspaBíblia't, Juanjo Fernàndez tancarà el primer dia amb una experiència distesa per conèixer històries i personatges bíblics.

Donar recursos, però també facilitar la reflexió

A més a més de les propostes més dinàmiques, la FEEC vol donar continguts per aprofundir la competència espiritual i pensar la tasca pastoral dels docents. Josep Otón, professor de secundària i de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), farà la conferència d'obertura explicant quina és la llum que necessita el nostre món; i el filòsof Francesc Torralba dissertarà sobre la intel·ligència espiritual.

Dissabte les jornades comptaran amb la intervenció d'Enric Puig, secretari de la FECC, que descriurà “La llum a l'escola cristiana”. I, a continuació d'aquesta ponència, l'arquebisbe Lluís Martínez Sistach presidirà l'eucaristia.

 

Fotografia del programa: Carles Fàbregas.