Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR) Els maristes estan de celebració. Fa gairebé 200 anys de la fundació de l’Institut Marista i ho han començat a celebrar amb una trobada de germans de la provincia de Catalunya, fraterna i familiar, a la casa pairal de Les Avellanes.

La jornada, a principis d’any, ha comptat amb la felicitació d’any nou per part del provincial, el germà Maurice Berquet, i amb informacions rellevants de la província i propostes que es tiraran endavant. En destaquen, segons el germà marista, Ramon Rubies, “l’obertura properament d’una nova obra social a Santa Coloma o un recés conjunt a l’estiu per a germans i laics”.

Segons Rubies, també cal subratllar el treball de reflexió que està duent a terme la província marista en el context de la propera Assemblea de Missió amb representants de tot el món que se celebrarà a Nairobi el proper setembre i que porta per lema “Maristes nous en Missió”. Per Ramon Rubies “el lema ajuda a veure que sempre podem fer nou, com un sentit de novetat; això es remarcava molt en l’anterior Capítol Provincial: “Maristes nous que surten a una nova Terra”.

L’Institut Marista avui

Celebrar gairebé 200 anys és motiu d’agraïment i alegria pels germans maristes, però també és motiu important per reflexionar sobre la vigència d’un carisma i una espiritualitat que donava resposta a unes necessitats concretes.

I en ple segle XXI? Quina actualitat té el carisma marista? Segons Rubies l’actualització és bàsica i el treball conjunt amb els laics també: “Arribar quasi a celebrar 200 anys és motiu d’acció de gràcies i és motiu d’actualitat del carisma; són 200 anys i encara avui la nostra missió d’evangelitzar i educar als infants i als joves, especialment els més necessitats, té vigència; aquesta educació i evangelització no només passa a través dels germans, sinó també a través dels laics que van vivint i compartint la missió, l’espiritualitat, el carisma i el sentit de ser marista en ple segle XXI, amb totes les seves complexitats.”

Complexitats que els maristes afronten amb esperança. Una esperança que el superior general, Emili Turú, els va transmetre en la jornada celebrativa a les Avellanes. Turú, que hi va assistir més en qualitat de germà marista que no pas com a superior, va subratllar la importància de que els religiosos i els cristians siguin en temps difícils, de crisi, i de duresa, esperança per un món que pateix.

La trobada va continuar amb la tradicional celebració d’aniversaris de vida religiosa dels germans que complien 25, 50 i fins i tot 60 anys de vida religiosa. Anys dedicats a l’evangelització dels infants i joves més vulnerables.