Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat (MDM) prepara una exposició amb una selecció de cent de les millors obres d’art del seu fons que es podran veure de l’1 de febrer al 2 de juny al centre cultural Forte di Bard, a la Vall d’Aosta (Itàlia).

La mostra, que portarà per títol 'Montserrat. Opere Maggiori del Museo di Montserrat', i la referència a algun dels noms destacats de les obres que s’hi podran veure, com ara Andrea da Salerno, Caravaggio, Tiepolo, Sisley, Monet, Degas, Casas, Rusiñol, Mir, Nonell, Picasso, Dalí, Miró i Tàpies, s’ha plantejat com una tria de les millors peces i les més representatives de cada període artístic que custodia el MDM, des de la pintura antiga fins a la contemporaneïtat. Així, doncs, s’exhibiran obres d’art en un ampli marc temporal comprès des d’una escultura romànica del segle XII fins a la pintura de Sean Scully La muntanya d’Oisin (2010).

L’exposició es nodrirà bàsicament de pintura, però també inclourà escultura, dibuix i obra gràfica de les grans firmes de l’avantguarda internacional. El visitant podrà gaudir d’una breu selecció d’art hispànic (Nicolás Francés, Berruguete) per seguir amb un recorregut històric que passa per la pintura del Renaixement al neoclassicisme italià, pel realisme i naturalisme, l’impressionisme, el modernisme i el postmodernisme català, el noucentisme i les avantvanguardes. Al centre cultural Forte di Bard també s’hi projectarà un vídeo de Montserrat i es mostrarà una selecció de fotografies de diferents elements vinculats a l’Abadia.

Durant els mesos en què les obres de Montserrat estiguin exposades al centre cultural Forte di Bard, al Museu del monestir se’n podran veure d’altres, algunes d’elles inèdites, que no han tingut lloc fins ara per manca d’espai. El creixement del MDM en la darrera dècada i les constants donacions que han permès ampliar els fons permeten una operació d’aquestes característiques i poder mantenir el bon nivell de l’oferta museística. A partir del febrer, doncs, el visitant tindrà l’oportunitat de descobrir altres peces i fer una mirada nova del museu.

La darrera vegada que es va produir un préstec d’aquestes característiques va ser a la tardor de l’any 2008. En aquella ocasió, en col·laboració amb el BBVA, l’exposició Obras maestras del Museo de Montserrat en BBVA. De Caravaggio a Picasso es va poder veure al Palacio del Marqués de Salamanca, situat al centre de Madrid. En aquesta ocasió, per això, es produeix l’exportació temporal d’obres d’art més important del MDM a nivell internacional.

Cal recordar que el Museu de Montserrat va registrar, durant l’any 2013, els millors números de la seva història. En total, hi van entrar 167.825 persones, el que suposa un increment de prop del 7% respecte l’any anterior, que ho van fer 157.415. L’increment de visitants al MDM ha estat constant des que es van fer les reformes a l’accés i la reordenació de les sales i el recorregut, l’any 2004. Un exemple de l’augment de persones que entren al MDM el tenim també en les xifres de 2010 (107.412) i del 2011 (142.690), quan es va produir l’augment més significatiu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.