Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(VIS) El papa Francesc ha escrit una carta, datada el passat 17 de desembre, amb motiu de la 13a Reunió Intereclesial de Comunitats Eclesials de Base (CEB) , que se celebra del 7 a l’11 de gener, a la ciutat de Juazeiro do Norte, a l’estat brasiler de Ceará. La reunió porta per lema: "Justícia i profecia al servei de la vida".

El Papa desitja als participants "que la llum de l'Esperit Sant els ajudi a viure amb renovat entusiasme els compromisos de l'Evangeli de Jesús dins de la societat brasilera" i recordant el document d’Aparecida ha destacat que les CEB són una eina que permet a la gent "arribar a un coneixement més gran de la Paraula de Déu, a un compromís social en nom de l'Evangeli, a l’aparició de nous serveis laics i una educació de la fe dels adults".

Així mateix reitera que les CEB s’han de caracteritzar per "un nou impuls evangèlic i la capacitat de relacionar-se amb el món que renovin l’Església", i per això cal que no perdin el contacte amb la rica realitat de la parròquia local i que s'integrin en gran part en la pastoral orgànica de l'Església particular".

Francesc conclou la seva carta esmentant que l'evangelització és un deure de tota l'església, de tot el poble de Déu: "tots hem de ser pelegrins, al camp i a la ciutat, portant l'alegria de l'Evangeli a tots els homes i dones. Que les paraules de Sant Pau ‘Ai de mi si no anunciés l'Evangeli!’ ressonin en el cor de cada un de vosaltres".