Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dimarts el diari Segre de Lleida destacava en portada un litigi que té obert el bisbat d’Urgell per la propietat de l’Església de Montfalcó d’Agramunt, a la comarca d’Urgell. El bisbat va vendre la rectoria a uns particulars però després es va descobrir que la fitxa cadastral incloïa també el temple, un pati, un local social. Aquest darrer local, ja ha estat recuperat per l'ajuntament de la població. Davant d’aquest afer en via judicial, el bisbat d’Urgell ha publicat la següent nota.

Nota sobre Montfalcó d’Agramunt (municipi d’Ossó de Sió)

Sobre una notícia que afecta l’Església de St. Miquel de Montfalcó d’Agramunt, municipi d’Ossó de Sió, el Bisbat d’Urgell vol manifestar el que segueix:

Quan fa deu anys es va vendre la vivenda de la Rectoria desocupada de Montfalcó, de dues plantes, van haver-hi errors cadastrals i de números dels immobles que afectaren la interpretació del que realment s’estava venent i comprant, quan es va adquirir la Rectoria.

Aquests errors s’han hagut d’esmenar, tant pel que fa a un local que és propietat de l’Ajuntament en els baixos de la Rectoria, com pel que fa al temple parroquial de St. Miquel i a un pati adjacent al temple.

En no aconseguir per la via amistosa aclarir els errors, s’ha hagut d’ acudir als tribunals perquè ho dictaminin. I en estar sub iudice no se’n pot comunicar de moment altra cosa.

De totes manera és voluntat del Bisbat d’Urgell que es trobi una solució justa que satisfaci ambdues parts i sobretot els feligresos del poble de Montfalcó d’Agramunt.

La Seu d’Urgell, 31 de desembre de 2013.