Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR/Igualada) Podem obrir el menjador escolar a persones amb necessitats socials i alimentàries? Aquest interrogant l'han contestat un grup d'alumnes i docents de l'Escola Pia d'Igualada amb el projecte 'Mengem plegats'. Enguany, ja són set les persones derivades de serveis socials que trien menú diari en aquesta escola.

Segons Jaume Ars, director del centre, l'espai del menjador pedagògic permet que s'estableixi el dinar “com una família”. Ho explica en una entrevista a CatalunyaReligió.Cat.

 

 

Farts de llençar cada dia el menjar sobrer, el curs passat l'escola va contactar amb serveis socials de la ciutat. Podien oferir un menú diari a les famílies que tinguessin mancances alimentàries en l'espai del menjador pedagògic. Amb el nou curs, la iniciativa s'ha formalitzat i l'Escola Pia ha signat un conveni de col·laboració amb l'ajuntament.

Menú i estovalles

Així, en el menjador pedagògic hi coincideixen el professorat, l'administració, els alumnes de batxillerat i, gràcies al projecte 'Mengem plegats', també s'hi suma gent d'Igualada derivada de serveis socials. Tots coincideixen al migdia.

“Menjar no em fa vergonya; al contrari, no menjar sí que me'n fa”. Amb aquestes paraules, un dels usuaris del serveix a la seva satisfacció, amb un agraïment explícit al servei i a la qualitat dels aliments.

El valor afegit d'aquesta iniciativa pionera és que el servei l'ofereixen els alumnes de formació professional, que estudien cuina i restauració al mateix centre.