Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Justícia i Pau)  El Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics va lliurar el 18 desembre els Premis Panorama del Medicament i les Medalles del Consell General 2013. Tots dos guardons, de gran rellevància i prestigi en l'àmbit farmacèutic, es concedeixen amb caràcter anual. Una de les medalles s'ha concedit, a títol pòstum, a Eduard Soler.

Les Medalles del Consell General de Col·legis Farmacèutics constitueixen un reconeixement a la feina d'entitats o professionals sanitaris, que en qualsevol de les seves facetes hagin contret mèrits especials a favor de la Farmàcia. D'aquesta manera, es reconeix l'esforç dels professionals sanitaris que han contribuït a elevar el prestigi de la Farmàcia en el seu conjunt i a millorar el seu servei a la societat.

Aquest any, el Ple del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics ha acordat concedir una de les Medalles del Consell, a títol pòstum, a Eduard Soler Cuyás, qui fou membre de la Junta de Govern de Justícia i Pau de Barcelona, i que morí en un accident de trànsit el 2012.

L'activista farmacèutic

Eduard Soler era llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Farmacoepidemiologia i Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona, on va realitzar el Grau de Suficiència Investigadora del Doctorat del Programa de Farmacologia.

Responsable de Programes de Formació de Salut Pública i tutor del Màster de Medicina Tropical de l'Hospital Clínic. Destaca la seva labor voluntària a Farmamundi i Farmacèutics Sense Fronteres. Va ser president de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament i membre de la Federació Espanyola d'ONG i de la Coordinadora de les ONG de Desenvolupament d'Europa. Membre actiu de HAI Internacional i assessor de l'OMS.

Des de Farmamundi va impulsar projectes comunitaris de salut a diversos països i es va bolcar en la sensibilització del dret a la salut i l'accés al medicament, realitzant campanyes i documentals com “El Medicament. Un dret segrestat” i “Índia. La farmàcia del món”.