Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri CR) “Maria de Pentecosta, penyal acaronat pel Vent de l'Esperit, Cenacle de la pregària i de la cultura de Catalunya: torneu-nos oberts tothora a l'Esperit; gent d'oració, de reflexió i d'estudi; llevat i foc d'Evangeli enmig del món d'avui; ecumènicament apassionats per l'Església una que el Crist implorava en el seu testament, constructors, arreu i amb tothom, del Regne de Déu i dels Homes”. Aquest és el fragment de la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat que va escollir l’abat Josep M. Soler per tancar la presentació del llibre sobre la vida i les causes del bisbe Pere Casaldàliga explicat als nens.

És un text que va escriure el bisbe Casaldàliga a petició de l’abadia benedictina i que segons l’abat Soler actualitza la Visita Espiritual de Torras i Bages i que recorda el càntic de Maria, que “exalça els humils” i “omple de béns els pobres”. Per Soler, és “una tasca que som convidats a fer i que ara ens demana de forma renovada el papa Francesc”.

La presentació de la biografia de Casaldàliga a la Llibreria Claret de Barcelona va remarcar el lligam entre Montserrat i els claretians. Soler, que va tenir Casaldàliga de professor a l’escola dels claretians de Sabadell, va explicar que ha volgut subratllar aquesta manera de ser:  “ser més semblant a Jesús, com el pare Claret”.

En la presentació, el provincial dels Claretians, Màxim Muñoz, també va relatar aquesta pròximitat dels claretians i de l’Abadia de Montserrat. I va agrair com Pere Casadàliga “ha actualitzat la missió del pare Claret”. Com s’escriu en el llibre: “viure sempre per als altres, com Jesús i com Claret”.

El llibre de Casaldàliga forma part de la col·lecció "Sabies qui?" de Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Una col·lecció que, segons la responsable de l’editorial Núria Mañé, més que les dades biogràfiques explica als nens “que ens fa veure de l’amor de Déu” a través de la seva vida. El director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, el pare Josep Massot, va explicar també que el criteri de selecció dels personatges és ampli ja que “no tots els sants són canonitzats”.

 

Watch live streaming video from claretcattv at livestream.com