Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Les vacances de Nadal són un dels moments més esperats pels infants i joves. A més de gaudir de les festes en família, aquest període també s’ha consolidat en els darrers anys com un moment perfecte per fer una escapada i practicar esports de neu. Així ho està constatant la Fundació Pere Tarrés que ja ha cobert totes les places per a la colònia d’esquí que es farà del 2 al 4 de gener a l’Alberg Anna Maria Janer de Llívia (La Cerdanya). L’estada inclou pensió completa, curs d’esquí, monitors, transports i assegurança.
 
Per a les famílies que vulguin gaudir d’uns dies de descans, la Fundació Pere Tarrés torna a oferir la possibilitat de fer escapades de cap de setmana en família per practicar esports de neu, també a l’Alberg Anna Maria Janer a Llívia i a l’Alberg Les Estades de Rialp. En aquest cas, les famílies que ho desitgin podran gaudir d’una estada en un d’aquests albergs amb pensió completa, habitacions amb bany i un programa d’activitats relacionat amb la neu i l’entorn geogràfic.

Aquesta opció, que combina activitats de lleure amb sortides a punts d’interès de l’entorn on estan situades les cases de colònies, s’està consolidant cada cop més. També permet aprendre i conviure amb altres famílies amb l’enriquiment social i vivencial que això representa per a grans i petits. Els pares comparteixen estones, activitats i converses amb altres pares i mares, mentre els infants poden jugar i divertir-se amb altres nens i nenes de la seva edat en un espai exterior i en un context formatiu dirigit per un equip d’educadors.
 
L’Alberg Anna Maria Janer està situat al centre de Llívia (La Cerdanya) i ofereix la possibilitat d’esquiar a les pistes catalanes i franceses així com descobrir la gastronomia i visitar diferents enclavaments turístics com el parc Animalier dels Angles, les coves de la Font Rabiosa, El forn solar d’Odello i el Tren Groc.
 
L’Alberg Les Estades es troba situat a la localitat de Rialp, a tant sols 14 quilòmetres de l’estació d’Esquí de Port-Ainé i a 30 quilòmetres de l’estació d’Espot. La seva proximitat al Parc Nacional d’Aigüestortes ofereix la possibilitat de realitzar excursions guiades o visitar les exposicions permanents i temàtiques que s’hi realitzen.
 
Conciliació de la vida familiar i laboral

Per garantir les necessitats educatives dels infants i també per afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral, els centres d’esplai federats de la Fundació Pere Tarrés també estaran oberts durant les vacances de Nadal. Una tendència que va començar l’any passat i que s’està consolidant. Enguany, la majoria dels centres oberts i diaris han optat per fer activitat de casal obrint gairebé 350 places.
 
La Fundació Pere Tarrés continua treballant per assegurant que la situació econòmica de les famílies no impedeixi que els més petits infants gaudeixi del seu dret al lleure, a passar-s’ho bé, al joc i al contacte amb la natura. Per aquest motiu, durant el Nadal continua la seva campanya solidària Ajuda’ls a créixer que permetrà becar a infants de famílies en situació de vulnerabilitat social.
 
La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya, amb 227 centres d’esplai que apleguen 15.000 infants i 4.000 monitors.