Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor CR) Recolliment i un gran silenci en una església que, segons els pronòstics, estarà plena a vessar. Aquest diumenge se celebrarà la propera missa polifònica a la basílica dels Sants Just i Pastor. El cor Barcelona Ars Nova interpretarà la Missa O magnum Mysterium de Tomás Luis de Victoria.

Eusebi Díaz, president dels Amics de les Misses Polifòniques, explica així el tarannà ecumènic d'aquestes celebracions: “és un moment en què gent amb orígens i posicionaments diferents se senten atrets per recuperar una espiritualitat compartida”. Altres veus també han expressat el que Eusebi Díaz ha descrit com “el gran recolliment” viscut en aquestes misses.

Els promotors d'aquesta iniciativa sempre han apostat per la qualitat. Segons explica Díaz, l'oferiment de Mireia Barrera per seleccionar les veus en funció de cada missa i dirigir aquesta coral persegueix l'objectiu d'excel·lència musical. Com també els espais on es fan les misses, la basílica dels Sants Just i Pastor i el monestir de Pedralbes, escollits per raons d'acústica.

Consolidar Barcelona Ars Nova

El repte ara és donar continuïtat a aquesta iniciativa que aquest curs ha encetat el segon cicle. A l'esquena hi porten l'èxit de la primera edició, que va aplegar més de quatre-centes persones. Cada celebració, pel fet de requerir d'un cor vocal professional, té associada una despesas econòmica que, fins ara, han suportat gràcies a les aportacions dels Amics de les Misses Polifòniques.

L'associació no descarta constituir Barcelona Ars Nova com a grup estable. De fet, ja hi ha signes que fan pensar en la seva continuïtat, perquè diverses entitats els han demanat que cantin fora de l'àmbit de les misses polifòniques.

Les eucaristies són concelebrades per Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Barcelona i rector de l’església dels Sants Just i Pastor, Santiago Bueno i Jordi-Agustí Piqué, monjo de Montserrat i president del Pontifici Institut Litúrgic de Roma.