Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR/Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) Barcelona acollirà aquest diumenge l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau. La flama, que Escoltes i Guies d'Àustria han encès a Betlem, arriba a Catalunya per escampar la pau i l’esperança arreu del territori. Divendres vinent la flama s'escamparà des de Girona i Tarragona.

Minyons Escoles i Guies de Catalunya conviden a celebrar l'arribada de la Llum com a moment festiu, de celebració i d’alegria. Però també com una ocasió de reflexió i d’aturada, aportant testimonis reals de persones que han lluitat per la pau.

“Drets per la Pau”

En el marc d'aquest projecte, Minyons han editat diversos materials pedagògics. Enguany hi destaquen la figura de Nelson Mandela i el seu llegat en la defensa dels drets humans i la llibertat, tot un referent dins del moviment escolta.

Aquest any, la iniciativa porta com a lema “Drets per la Pau” i convida a aixecar-se i movilitzar-se davant les injustícies.

Com en anteriors edicions, el moment més especial de l'acte central serà l'arribada de la flama: una espelma encesa que representa la força dels milers de persones que se l’emporten a casa, amb l’esperança i la fe que, escampant-la, estan posant un granet de sorra per millorar el món.

Els escoltes i les guies la distribueixen per parròquies, llars, hospitals, residències per a gent gran, presons i altres associacions dels seus respectius pobles i ciutats. Podeu consultar aquí el mapa d'activitats previstes.