Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas d'UrgellCàritas Diocesana d’Urgell ha destinat dels seus fons un total de 46.700 euros per la compra de llibres d'estudi i de material escolar als infants de la diòcesi. 464 infants de diferents edats han pogut iniciar el curs amb normalitat malgrat les mancances econòmiques familiars i podran seguir fen-t'ho fins a finals de curs, en una acció que s'ha dut a terme en diferents poblacions del territori de la diòcesi.

Aquesta campanya d’ajuts dedicada als mes petits s’ha dut a terme en el seu gruix més important entre els mesos de juny a octubre a les poblacions de Balaguer, Bellvís, Guissona, Puigcerdà, La Fuliola, La Pobla, La Seu d’Urgell i Tremp. La iniciativa ha consistit en beques per fer front a la despesa dels llibres de text a nens i nenes de les famílies residents al territori.

A Balaguer han estat 290 els nens becats. S'hi han disposat 25.537,6 euros. A La Seu d'Urgell, 103 nens han estat becats, amb la disposició de 12.317,16 euros. A Puigcerdà, s'han becat 34 nens amb 4.815.96 euros. A Guissona han estat becats 8 nens amb 1.325,40 euros. A La Pobla de Segur, 13 nens han estat becats amb 1.285,51euros. També hi ha hagut infants i joves becats a La Fuliola, Bellvís i a Tremp.

Invertir per viure amb dignitat

Càritas d’Urgell ha decidit apostar per aquest tipus d’ajuts, davant de les dificultats que suposa per les famílies i l'esforç tan gran que per a moltes famílies significa l'inversió en llibres i material escolar. Moltes d'elles no podien fer front a aquesta despesa.

Per aquest motiu, l'entitat vol ajudar a les persones a seguir amb la seva formació, sobretot en una edat en la qual és tan necessària i significa una inversió fonamental per a més endavant poder viure la vida en condicions de dignitat i amb futur.

L'aposta per educació és un dels seus objectius, i per això han posat en marxa també programes de suport escolar per aquells nens que ho necessiten per diferents raons.