Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(TV2) Manuel Valls s’acomiadarà com a celebrant habitual de la Missa de La 2 de TVE el proper 29 de desembre, diumenge de la Sagrada Família dins l’octava de Nadal. Després que Valls havia demanat ara fa uns mesos el relleu, els bisbes de Catalunya van decidir, en l’última reunió de la Tarraconense, acceptar la seva petició i nomenar Carles Cahuana per substituir-lo. Des del febrer de 1992, Valls era el celebrant habitual d’un programa que és el degà de la televisió en català (31 anys) i que molts diumenges encapçala la llista com el més vist del canal en català. 

La Missa de TVE-2 en català, que es va començar a emetre regularment el 10 d’octubre de 1982, és fruit d’un acord dels bisbes de Catalunya amb l’ens públic per oferir aquest servei religiós en desconnexió. La seva presència a la petita pantalla s’emmarca en els espais cedits per la cadena a les confessions religioses, i especialment a l’Església catòlica com a majoritària. Actualment, és gairebé cada setmana el programa en català més vist per TVE-2, amb una xifra que oscil·la normalment entre els 40.000 i els 80.000 espectadors.

Manuel Valls Serra, nascut a Barcelona el 24 de setembre de 1945, és el rector de la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià des del 8 de novembre de 1997. Va ocupar, entre els anys 1993 i 1998, el càrrec de director del setmanari Catalunya Cristiana. A més, entre altres serveis, ha estat professor de Blanquerna, consiliari de la Fundació Pere Tarrés i membre del consell gestor de l’associació E-Cristians. Va ser ordenat prevere el 13 de desembre de 1975, i va començar el seu ministeri a l’Alt Penedès.

Carles Cahuana Bartra, nascut a Sabadell el 14 d’abril de 1976, és un prevere de la diòcesi de Terrassa. Va ser ordenat sacerdot el 2 de desembre de 2007. Als seus 37 anys, ja ha estat a la parròquia de Sant Esteve de Granollers, on va viure l’etapa pastoral prèvia a l’ordenació diaconal i sacerdotal, i actualment a la parròquia de Sant Pere Octavià (el Monestir) de Sant Cugat del Vallès, on va arribar al març de 2012. El 2010, el bisbe Josep-Àngel Saiz va incorporar-lo a l’equip de formadors del Seminari de la seva diòcesi, tasca que compagina amb la dedicació parroquial. Ara arriba a la Missa de TVE avalat per una combinació d’experiència i joventut. Serà ell el celebrant habitual, tot i que tindrà alguns col·laboradors disponibles per a quan sigui necessari.