Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor ‒CR) L'espai on se celebrarà el proper Aplec de l'Esperit ha d'ajudar als joves a situar-se en terra de Jesús. La delegació de joventut del bisbat de Girona vol treure partit a l'estany més gran de Catalunya. Així, el proper 7 de juny Banyoles recordarà els passatges bíblics associats al llac de Galilea.

“Hem optat per un espai natural que ens remetés al subconscient cristià”. Segons Jordi Callejón, delegat de pastoral de joves del bisbat de Girona, s'ha buscat un entorn natural que sigui “com una porta tridimensional que permeti als joves entrar en l'ambient de l'evangeli”.

Aquesta gran trobada juvenil, que promou el Secretariat Interdiocesà de Joventut, aplega joves vinculats a diferents realitats d’Església d’arreu de Catalunya, Balears i Andorra. En contrast amb l'espai natural on se cita els joves l'organització d'enguany considera que les anteriors trobades a Tarragona i Terrassa van ser “aplecs molt urbans”.

Una trobada més bíblica i social

Per a l'edició d'enguany l'organització ha fet una aposta clara: “Busquem fer un aplec més bíblic, de trobada directe amb Jesús”. Castejón ha fet al·lusió al lema de la trobada, “És el Senyor” per explicar que els participants han de poder viure “una trobada personal i íntima amb Jesús”.

D'altra banda, l'organització vol donar un accent social a la trobada i destinarà una part del preu de la inscripció a Càritas. Les delegacions de joventut consideren que “el cristià es troba amb el senyor perquè està atent a qui pateix necessitat”.

Aquest és el vídeo que promou l'Aplec de l'Esperit 2014, on s'hi pot escoltar l'himne musicat per Jordi Massegú.