Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) L'abat de Montserrat, Josep M. Soler, explica als nens i nenes a partir de sis anys qui és Pere Casaldàliga. Ho fa a través del llibre Pere Casaldàliga, il·lustrat per Sebastià Serra i dedicat a aquest claretià, de qui tothom parla i sap el seu nom.

El llibre serà presentat aquest dilluns a la Llibreria Claret de Barcelona. L’acte, conduit pel president de la Unió de Religiosos de Catalunya, Màxim Muñoz, comptarà amb la participació de l’autor del text i de l’il·lustrador. Podreu seguir-lo en directe a CatReligióTV.

L'estimació pel seu mestre

Soler explica, per mitjà d’un text senzill i entenedor, acompanyat de fotografies i de dibuixos de Sebastià Serra, com aquest personatge, a qui va conèixer de petit, va anar del seu Balsareny natal a Sabadell, on va fer de mestre al col·legi dels Claretians.

L'abat de Montserrat explica que va ser mestre seu a Sabadell, i que no oblidarà mai la seva manera de ser i de pregar. Relata que Pere Casaldàliga va dirigir un programa de ràdio, va fundar una revista i que va començar a atendre els immigrants que arribaven a la ciutat i no tenien feina ni diners.

Al llibre també explica com Casaldàliga se’n va a viure al Mato Grosso, a l’Amazònia del Brasil, quan tenia 40 anys, a dedicar la vida als més pobres, al Tercer Món. I també com rep el nomenament de bisbe, que li fa el papa Pau VI, que en principi no volia acceptar, però que al final ho fa a canvi de continuar essent com és.

El text de Josep Maria Soler desprèn una estimació cap a aquest mestre que va marcar la seva vida i el seu futur com a monjo. Pere Casaldàliga no busca ser famós, diu el pare abat, sinó viure segons l’estil de Jesús, com Antoni M. Claret.

El llibre Pere Casaldàliga, amb text de Josep M. Soler i dibuixos de Sebastià Serra, pertany a la col·lecció Sabies qui?, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, que també conté els títols dedicats a Francesc d’Assís, Roger de Taizé, Benet de Núrsia i Teresa de Calcuta.