Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Diocesana de Barcelona) Darrere de la multitud de xifres que cada dia diferents institucions ens ofereixen sobre la pobresa, hi ha persones concretes, testimonis amb noms i cognoms que sovint romanen invisibles als ulls de la nostra societat. Per tal de donar a conèixer aquestes realitats, Càritas Diocesana de Barcelona presenta –conjuntament amb Arrels Fundació i el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia– el “Concurs de curts documentals sobre pobresa i exclusió social”.

Aquest concurs s’adreça a joves creadors audiovisuals i a aquells que encara s’estan formant i tenen interès en els temes socials. L’edat de participació és entre 18 i 30 anys. Es valorarà que els films presentats, a més de reflectir situacions i històries reals, tinguin una mirada crítica vers les causes estructurals de la pobresa i l’exclusió.

La iniciativa s’emmarca en una exposició que es farà durant els mesos de març i abril de 2014 a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona i al voltant de la qual pivotaran tot un seguit d’activitats de sensibilització. D’altra banda, s’ha volgut aprofitar el context i les sinergies creades entre Càritas, Arrels Fundació i el Centre d’Estudis de Cristianisme i Justícia a partir del Cicle de Cinema sobre Pobresa i Exclusió Social.

Les pel·lícules candidates han de ser inèdites, amb una durada d’entre 5 i 10 minuts, sobre qüestions com si es pot viure amb una Renda Mínima d’Inserció, l’atur a partir dels 45 anys o en col·lectius d’estrangers, l’impacte de la crisi a la classe mitjana o la pèrdua de drets socials.

Els membres de jurat procedeixen de l’àmbit audiovisual i del camp social i està format per Neus Ballús, Ventura Durall, Francesc Grané, Marina Raurell, Jordi Roglá, Joan Salvat, i Peio Sánchez. També hi haurà un votació popular per Internet. El termini de presentació dels curts és el 27 de febrer de 2014. Aquí es poden consultar les bases.