Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura) La hostilitat vers l’altre és “una extensió de la intolerància” i “cada vegada n’hi ha més”. És una de les preocupacions que han emergit a la “Declaració de Viena”, el comunicat final de la novena Assemblea Mundial de Religions per la Pau, la organització multireligiosa més gran del món que inclou Bahai’s, Budistes, Cristians, Hindus, Religions Indígenes, Jainistes, Jueus, Musulmans, Sikhs, Shintoistes, Taoistesi Zoroastrians.

En aquesta ocasió, l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura ha estat convidat a seguir les sessions interreligioses. La trobada ha reforçat la col"laboració entre líders religiosos europeus i el RISECI (La religió en la construcció de la identitat cultural europea), un projecte europeu liderat per Blanquerna conjuntament amb Suècia, Escòcia i Eslovènia. Els participants han subratllat la importància dels mitjans de comunicació com a “aliats” amb les tradicions religioses per combatre aquesta “hostilitat vers l’altre”.

Apart de celebrar les iniciatives mundials a favor del diàleg, com la recent creació del KAICIID, un ambiciós centre de diàleg interreligiós i intercultural a Viena, els líders mundials s’han mostrat inquiets perquè “alguns governs imposen restriccions en la llibertat de creença i religió” i pel fet que “algunes religions són considerades “inferiors” a altres, tot constatant que “cada vegada hi ha més gent perseguida per la seva fe”.

Les religions poden ser “actors poderosos” per “prevenir els conflictes abans que esclatin” i han conclòs demanant a les persones creients que acollin l’altre amb “respecte i acceptació”. A més, s’han compromès a seguir evidenciant com la pau és “central” a les tradicions religioses i com calen accions concretes com ara denunciar “l’us d’armes nuclears”, que han titllat d’”inmoral”.