Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) Després de la crida del papa Francesc, el qüestionari per preparar el proper Sínode sobre la família ja ha començat a circular per les parròquies. Com explica Manuel Claret, delegat de Pastoral Familiar de Barcelona, aquesta consulta tan àmplia és una de les principals novetats d’aquest Sínode: “El papa vol saber què pensa l’Església”.

El temes del Sínode cobreixen un ampli plantejament teològic, antropològic i sagramental del matrimoni i inclou temes morals com l’anticoncepció o l’homosexualitat. Davant d’aquest temes i d’una àmplia consulta, Claret creu que es mosta “la plena consciència per part del papa que hi ha un problema real al que cal donar resposta”. I que no poden ser “les respostes de sempre”.

Algunes diòcesis com Barcelona, ja han convidat a les parròquies a participar en aquesta consulta que es tancarà a mitjans de gener. Cada bisbat serà l’encarregat de fer arribar les respostes recollides a la secretaria del Sínode. Les expectatives les comenta Manel Claret en aquesta entrevista.